Jälgi meid

TERVIS

TERVIS ENDA KÄTES | Ülekaalust vabaneda saab vaid inimene ise

Juba 2018. aastal esitles Tervise Arengu Instituut (TAI) uuringu, millest selgub, et 26 protsenti esimese klassi lastest on ülekaalulised ja iga kümnes laps rasvunud. Kui poistest veab liigseid kilosid kaasas pea kolmandik (29 protsenti), siis tüdrukute hulgas on ülekaalulisi 23 protsenti. Enim ülekaalulisi lapsi elab Hiiu- ja Läänemaal, kõige vähem aga Tartu- ja Harjumaal.

Viiri Martin. | Eike Meresmaa

Vanarahvas tavatses öelda, et „paks laps, ilus laps“. Tore oleks muidugi, kui kogu aeg saaks rõõmustada ilusate laste üle, kuid nende tulevikku silmas pidades olukord nii rõõmus pole. 

Lisa kommentaar

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Veel lugemist:

GALERIID

Laupäeval toimunud Kuri Sügislaat tõi kokku hulgaliselt külastajaid.

UUDISED

Kunstihuvilisele üsna ootamatult avati esmaspäeval Kärdla Kultuurimaja galeriis noore kunstniku, Anna Kõuhkna maalinäitus.

LOODUS

Sügis on viljade valmimise ja lehelangemise aeg. Natuke nukker on see hääbumine. Ja lindude ränne tekitab hinge lahkumise ärevust, ka mingi osa endast tahaks...

REPORTAAŽ

Mõtled Hiiumaa ja elav kujutlusvõime toob silme ette pildi aastaringsest kalapeost. Kutselised kalurid Marko Pruul (47) ja Teet Tamm (29) olid nõus hakkama teejuhiks,...