Jälgi meid

ARVAMUS

KAS ON MÕISTLIK | Kooljuhid tähtajalisse lepingusse ei usu

Hiiumaa koolijuhid ei näe kooli arengut silmas pidades kasu ministeeriumi plaanis, muuta nende tähtajatud töölepingud alates 2026. aastast viie aasta pikkusteks.

Foto: Raul Vinni. Lustaka sildi kinkisid direktorile õpilased.

Nii mõnegi koolijuhi jaoks pole selline seadusemuudatus uus uudis, sest üks kord on sama tee juba läbi käidud ning 2008. aastal otsustati lepingud taas tähtajatuteks muuta. Hiiumaa Gümnaasiumi ja Hiiumaa Ametikooli juht Ivo Eesmaa ütleb, et toonane olukord kehtib ka täna. Nii tooks lepingute muutmine taas kaasa koolijuhtide sundparteistamise ning kooli ebastabiilse juhtimise. 

Veel lugemist:

UUDISED

Hiiumaa aasta õppija Piret Rajaveer (42) tundis ühel hetkel, et pooleli jäänud põhiharidus takistab elus edasi jõudmist ning jätkas kunagi katkenud teed.

UUDISED

TS Laevad on 2024. aastaks planeerinud kahe parvlaeva hooldustööd dokis, nendest esimene on juba toimunud ning Saaremaa liini parvlaev Tõllu suuremad värvi- ja hooldustööd...

UUDISED

Tiina Tantsustuudio põhirühmades alustas sel aastal 74 tantsijat, lisaks kaheksa naisvõimlejat, 15 line-tantsulist ning umbes sada last ettevalmistusrühmades.

UUDISED

Kärdla trummide remont edeneb plaanipäraselt ja täna avati liikluseks neist kaks.