Kui aias on sibul oma rohelised pealsed külge kasvatanud, siis tundub roogade jaoks kõik taas paigas olevat. Isegi, kui ma mingil aastal muud mulda kevadel ei pista, siis sibula alati ning talvel saab pealseid lillepotis mugulast ajatatud. Ega poe sibul pole kunagi sama maitsega kui oma aiamaal kasvatatud. Tegelikult on sibula mugul hariliku sibula küpsenud ja puhkeseisundis jämenenud lühivõsu. Aga see polegi oluline. Oluline on selle alati toitu täiendav maitse. Ja see lõhn, eriti kui praadida.
SUVI
AIAKÖÖK | Sibul päästab päeva
Või minu puhul oleks õigem öelda, et toidu. Kasutan sibulat praktiliselt iga päev pea igas soolases roas – mugulat või pealseid, vahel ka mõlemaid koos. Sibul sünnib patta panna, võileivale, salatisse, pirukasse, ahju, isegi moosi. Võimalusi on veelgi.
Veel lugemist:
KÜLALUGU
Kui Tahkuna ots ja tuletorn on vaieldamatult Hiiumaa üks tuntumaid paiku, siis poolsaare alguses leiab aga kesk metsa külasid, kus vaid mõni elanik.
UUDISED
Keskkonnaagentuur avaldas kaardi, kuhu koguti kokku eestlaste lemmikkohad. Kokku kogunes Eesti kaardile 181 lemmikkohta, mis kõik asuvad looduses ja igal lisatud punktil on eriline...
PERSOON
Ilmselgelt ei ole Saaremaal väga palju selliseid inimesi, kes ei teaks Emmastest pärit Urmas Rämmalit. Aga kindlasti on palju neid, kes ei tea, et...
SPORT
Käina lasteaias tähistati 7. novembril isadepäeva orienteerumisvõistlusega.