Jälgi meid
Lux Express 5-16.09

KULTUUR

Kõrgessaare raamatukogus hõljub siidi

Tekstiilikunstnik Ainikki Eiskop toob Kõrgessaare raamatukogusse lühikese aja jooksul juba teise kõrgetasemelise näituse. Aprillis oli siin nimeka vaibakunstniku Ehalill Halliste teoste väljapanek ja täna avatakse nelja siidimaalija teoste väljapanek.
Siidkangaste näituse „Hetk iseendale“ avamine on laupäeval kell 15.30 Kõrgessaare raamatukogus.

Ainikki Eiskop korraldab näitusi koos Kõrgessaare raamatuklubiga. | Harda Roosna

„See on teine kord pühendada tekstiilikunsti näitus kohvikute päevale,“ selgitas Eiskop . Eelmise aastal esitlesid nad Eesti vaibakunsti näitusel „Kohv.Paus“, nüüd on siidkangaste kord.

Näitusel esinevad siidimaalijad Sirje Raudsepp, Merike Roodla, Sigrid Huik ja Ainikki Eiskop – kõik autorid on ka ise kohal ja tutvustavad oma loomingut.

Neli autorit on varemgi koos näitusel esinenud. Esimene kord toimus see aastal 2013 Võru Linnagaleriis ja sealt edasi on olnud esinemisi mujalgi Eesti linnades.

Eiskopi sõnul on ühisnäituste tegemise peamine põhjus suur armastus siidi, kui materjali vastu, aga kunstnikud naudivad ka üksteise seltskonda. „Siidimaali tehnikad nõuavad osavust, aga valmivad suhteliselt kiiresti ja kindlasti on värvil väga oluline roll,“ selgitab ta. „Selline värviküllane ja lendlev tulemus sobib nii seinatekstiiliks kui ka aksessuaariks kleidi või kostüümi juurde.“

Näitus jääb avatuks 30. augustini raamatukogu lahtioleku aegadel.

Veel lugemist:

ARVAMUS

Suuremõisa lossi ehk mõisa peamaja peab jääma hiidlastele avalikku kasutusse. Riigimaja ehitus Kärdla turuplatsile tuleb ära jätta ja selle asemel soovitan ehitada Kärdlasse mitmeid...

POLITSEI

Kärdla politseijaoskonna merepääste- ja patrulligrupi juht Juta Lepvalts tõdes, et eelmine nädal möödus politsei jaoks üldjoontes rahulikult. Politsei sekkumist vajasid 25 juhtumit.

UUDISED

Seoses reisiparvlaeva Soela korralise dokkimisega teenindab esmaspäevast Sõru-Triigi liini asenduslaev Reet.

TEEMA

Tänavu 21. septembril täitub Kassari legendaarse elaniku Lepa Anna sünnist 130 aastat.