Jälgi meid
Lux Express 5-16.09

ARVAMUS

ARVAMUS | Päikesesaare ja suvehiidluse tuhat varjundit

Minu mikrovaate Hiiumaa on kindlasti romantiseeritud. Alates rõskest tuulest, vihmast, metssigade, puugi- ja sääserünnakutest, muruniitmisest, lõpetades inimtühja mereranna ja millimallikateni, mustikametsa, majataguse vaarikavõsa ning praelestast rasvaste näppude ja Pille saiani on kõik romantiline ja salapärane.

Suvehiidlane Piret Voolaid sõidab igal võimalusel Hiiumaale ema juurde. | Piret Pakler

Viimastel aastatel olen teinud valiku olla suvehiidlane, kes Tartust igal võimalusel Hiiumaale emale toeks kihutab. Olgem ausad, liiga palju neid võimalusi ka pole ja takistuseks on põhiliselt Tartu tööelu ja üliinimlikult pikk reis. Olen mõtisklenud enda ja Hiiumaa suhete üle ja sellest, kas suvehiidlus kui omamoodi mitme kodu ballaad kirjeldab mind klassikaks kulunud parafraasiga Me oleme mujalt ja maksame“? 

Veel lugemist:

ARVAMUS

Suuremõisa lossi ehk mõisa peamaja peab jääma hiidlastele avalikku kasutusse. Riigimaja ehitus Kärdla turuplatsile tuleb ära jätta ja selle asemel soovitan ehitada Kärdlasse mitmeid...

POLITSEI

Kärdla politseijaoskonna merepääste- ja patrulligrupi juht Juta Lepvalts tõdes, et eelmine nädal möödus politsei jaoks üldjoontes rahulikult. Politsei sekkumist vajasid 25 juhtumit.

UUDISED

Seoses reisiparvlaeva Soela korralise dokkimisega teenindab esmaspäevast Sõru-Triigi liini asenduslaev Reet.

TEEMA

Tänavu 21. septembril täitub Kassari legendaarse elaniku Lepa Anna sünnist 130 aastat.