Jälgi meid
Lux Express 5-16.09

SUVI

UITAJA | Uitamas Hiiumaa elurikkuses

Täna mere ääres kibuvitsa õisi korjates tundsin, kuidas rahulolulaine minust üle käis. Vaatasin pastelset kiviklibu ranna äärel, peaaegu et peegelsiledat merd ja rikkalikku taimestikku enese ümber ning mõistsin taaskord sügavuti oma hinges, kui õnnelik ma olen. Elan oma unistuste elu ja Hiiumaa on ilma igasuguse liialduseta minu jaoks tõepoolest paradiisisaar. Olen seda tuttavat värelust hinges ja lainetust üle keha käimas varemgi tundnud. See eriline tunne on tabanud mind vaid Hiiumaa looduse keskel ennastunustavalt ringi kolades. 

Praegune aeg on tõeliselt hingekosutav lihtsalt jalutamiseks, et märgata kõike seda erilist, mida loodus pakub. Mis võiks olla parem viis oma akude laadimiseks, vaimu virgutamiseks ja keha turgutamiseks, kui hingata endasse kibuvitsa hõngulist mereõhku, pista põske metsmaasikamaitselisi vitamiine ning korjata kleidiserva talviseid teevarusid. Need samad lõhnad, helid ja mälestused taaselustuvad talvel kui puistame teetassi killukesi oma suvest. Talvises pimeduses udulooriga kattunud ja unustusehõlma vajunud mõtisklused, märkamised ja jutuajamised niitudel, metsa veerel või mere ääres tärkavad ühtäkki ellu ja sosistavad suve kõige soojemaid mälestusi kõrva ning kergitavad vallatult suunurki.

Veel lugemist:

ARVAMUS

Suuremõisa lossi ehk mõisa peamaja peab jääma hiidlastele avalikku kasutusse. Riigimaja ehitus Kärdla turuplatsile tuleb ära jätta ja selle asemel soovitan ehitada Kärdlasse mitmeid...

POLITSEI

Kärdla politseijaoskonna merepääste- ja patrulligrupi juht Juta Lepvalts tõdes, et eelmine nädal möödus politsei jaoks üldjoontes rahulikult. Politsei sekkumist vajasid 25 juhtumit.

UUDISED

Seoses reisiparvlaeva Soela korralise dokkimisega teenindab esmaspäevast Sõru-Triigi liini asenduslaev Reet.

TEEMA

Tänavu 21. septembril täitub Kassari legendaarse elaniku Lepa Anna sünnist 130 aastat.