Jälgi meid
Lux Express 5-16.09

PERSOON

HIIDLANE SAAREMAAL | Jana Šukis – kahe saare kange naine

Hiiumaalt Saaremaale elama tulnud Jana Šukis (39) on mõlema saare üle uhke. Nii ei ole ta unustanud oma kodusaart Hiiumaad, ehkki juba viimased üksteist aastat on tema koduks olnud Saaremaa.

Jana koos tütardega. Taga vasakul vanim tütar Meribel, paremal Jana, ees Brigita ja Loreta.

Tänavu saarte aasta naiskodukaitsja tiitliga pärjatud Jana tunnistab, et tihti ta Hiiumaale ei jõua, kuid sünnisaar on tal ikka südames. 

„Mulle väga meeldib Saaremaa, aga ma ei ole unustanud ka Hiiumaad,“ ütleb tubli ja hakkaja naine, kolme tütre ema. Kui varasemalt käis ta oma kodusaarel vähemasti korra kuus, siis nüüd jõuab ta kiire elutempo tõttu heal juhul korra kvartalis. 

Hiiumaal Kärdlas elab ema Asta ja teised sugulased, Janast kuus aastat noorem vend Marko elab perega Tallinnas. Tema isapoolne suguvõsa on pärit Lätist ja Leedust, sealt tema perenimi Šukiski. Jana vanaisa oli leedukas, vanaema lätlane, nii et Jana on balti verd naine.

Veel lugemist:

ARVAMUS

Suuremõisa lossi ehk mõisa peamaja peab jääma hiidlastele avalikku kasutusse. Riigimaja ehitus Kärdla turuplatsile tuleb ära jätta ja selle asemel soovitan ehitada Kärdlasse mitmeid...

POLITSEI

Kärdla politseijaoskonna merepääste- ja patrulligrupi juht Juta Lepvalts tõdes, et eelmine nädal möödus politsei jaoks üldjoontes rahulikult. Politsei sekkumist vajasid 25 juhtumit.

UUDISED

Seoses reisiparvlaeva Soela korralise dokkimisega teenindab esmaspäevast Sõru-Triigi liini asenduslaev Reet.

TEEMA

Tänavu 21. septembril täitub Kassari legendaarse elaniku Lepa Anna sünnist 130 aastat.