Connect with us

Uudised

Hiiumaa lähistel sattus madalikule Rootsi jaht Hållidej

Pühapäeval sattus Hiiumaa lähistele madalikule Rootsi kuningriigist Haapsalu sadamasse teel olnud 12meetrine jaht Hållidej. Piirivalvurid aitasid jahi madalikult lahti ja see jõudis keskpäevaks omal jõul Suursadamasse.
Jahti toimetas Rootsist Eestisse 47aastane Eestist pärit mees, kelle elu ohus ei olnud. Politsei- ja piirivalveameti teates on märgitud, et mees oli kaine.
Kell 10.19 avastasid Kärdla kordoni piirivalvurid radarvaatluse käigus Hiiumaast 1,5 meremiili  kirdes, kohalike kõnepruugis Suursadama liinide madalikul, jahi.
Hädasolija võttis ühendust ka merevalvekeskusega. Selgus, et madalikule sattunud jahi pardal on inimene üksi ning jaht ei leki.
Abivajaja suunas asusid teele piirivalvelaev ja Kärdla kordoni piirivalvurid mootorpaadiga. Piirivalvelaev Kindral Kurvits madala vee tõttu sündmuskohale päris lähedale liikuda ei saanud ja abivajajani saadeti laevalt operatiivpaat. Mõlemad paadid jõudsid kohale peaaegu samaaegselt ning ühiste jõupingutustega saadi jaht madalikult lahti.
Õnneks ei saanud jaht vigastada ja suundus omal jõul Suursadamasse. Teekonnal sadamasse saatis jahti piirivalvekaater, veendumaks, et alus turvaliselt sadamasse jõuab. Kinnitust leidis esialgne info, et madalikule sõitmine oli seotud navigatsiooniseadme tehnilise rikkega.

Veel lugemist:

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Taskuhääling

Köikide Jüttude kümnendas osas käis külas Hiidlaste Koostöökogu juht ja kalur Ilmi Aksli.

Ahto ilmajutud

Selle nädala ilmategijaks on kõrgrõhkkonnad. Ilm on küllaltki soe ja enamasti näeb ka päikest. Mereäärsel rannikul aga on jaheda merevee tõttu veel küllaltki jahe....

Juhtkiri

Teeme Ära talgupäev on juba nii vana asi, et keegi ei mäletagi, kuidas 16 aastat tagasi esimest korda hoogtöö korras üle maa prügi  korjati...