Jälgi meid
Restoranide nädal top banner 17.-24.10.24

ARVAMUS

ARVAMUS | Eurovalimistel on suurem mõju kui me arvame

Kristjan Vanaselja - Erakond Parempoolsed, aseesimees.
20 aastat Euroopa Liidu liikmena on toonud Hiiumaale kümneid tuhandeid välisturiste, kes jätavad siia oma raha ja kasvatavad sellega meie kõigi jõukust. See kõik on võimalik tänu vabadustele – vabalt liikuda, vabalt tulla ja soovi korral siia jäädagi.

Hiidlastel on väge! Seda ürgset, tuultest ja mereveest vormitut, ise hakkama saajate, veidi jonnakate, aga tormide kiuste ikka edasi rühkivate inimeste väge. Teatud eraldatus annab saartele müstilise tõmbe – tekitab tungiva soovi seda külastada ja siia paiksemakski jääda. 

 

Kaitseme vabadust!

Elame ajajärgul, mil vabadused Euroopas on löögi all. Esimest korda pärast teise maailmasõja lõppu käib Euroopas täiemahuline sõda. See ei ole mitte ainult Venemaa sõda Ukraina vastu, vaid agressiivse impeeriumi püüe kustutada Euroopa kaardilt vaba riik. Euroopa peaks vabadust kaitsma, kuid kahjuks tuleb seda nii mõnelegi Euroopa valitsusele endiselt meelde tuletada.

Veel lugemist:

UUDISED

Koolijuht Antti Leigri ja kaks vallavolikogu reformierakondlastest liiget, Evelin Lehtsaar ja Riho Rahuoja moodustasid volikogus fraktsiooni „Seisame hiidlaste eest“.

UUDISED

Hiiumaa vallavolikogu istung toimub 17.10.2024 kell 15:00 Suuremõisa lossis.

UUDISED

Hiiumaa esitas Green Destinations TOP100 2024. aasta edulugude konkursile kvaliteedimärgise Hiiumaa Roheline Märk, mis sai saja parima hulka.

PERSOON

Kõrgessaare raamatukogus said 8. oktoobril kokku koduloo- ja kunstihuvilised, et meenutada Hiiumaalt sirgunud kuulsat kunstnikku Ülo Soostrit.