Jälgi meid
Lux Express 5-16.09

ARVAMUS

ARVAMUS | Ületarbimise vastu saab ka väikeste sammudega

Kui mõtlen tulevikule, näen ennast keset hiiglaslikku, kuid habrast ökosüsteemi, mis on lagunemas. Seisame silmitsi maailmaga, kus tarbimine tundub olevat kõikvõimas. Vaid vähesed meist mõistavad oma otsuste ja tegude tagajärgi ja minu arvates pole midagi hullemat kui harimata ühiskond. Ületarbimine on üks nurjatutest probleemidest, mis ei ole lihtsalt keskkonnaküsimus, vaid mõjutab ka meie majandust, ühiskonda ja tervist.

See on teema, mis puudutab meid kõiki. Keegi võib väita, et üksikisiku panus on tühine, võrreldes suurettevõtete või valitsuste mõjuga. Siin tuleb esile oluline punkt, mida meeles pidada: igaühel meist on võimalus panustada muutustesse. Väiksed sammud viivad suurte tegudeni – kui juba üks inimene muudab oma tarbimisharjumusi, on maailm parem koht.

Veel lugemist:

ARVAMUS

Suuremõisa lossi ehk mõisa peamaja peab jääma hiidlastele avalikku kasutusse. Riigimaja ehitus Kärdla turuplatsile tuleb ära jätta ja selle asemel soovitan ehitada Kärdlasse mitmeid...

POLITSEI

Kärdla politseijaoskonna merepääste- ja patrulligrupi juht Juta Lepvalts tõdes, et eelmine nädal möödus politsei jaoks üldjoontes rahulikult. Politsei sekkumist vajasid 25 juhtumit.

UUDISED

Seoses reisiparvlaeva Soela korralise dokkimisega teenindab esmaspäevast Sõru-Triigi liini asenduslaev Reet.

TEEMA

Tänavu 21. septembril täitub Kassari legendaarse elaniku Lepa Anna sünnist 130 aastat.