Jälgi meid
Restoranide nädal top banner 17.-24.10.24

ARVAMUS

ARVAMUS | Euroopas peab Eesti seisma sirge seljaga

Eesti saadikud peavad Euroopas seisma sirge seljaga eestimaalaste sh hiidlaste huvide eest. Järgmisel perioodil on äärmiselt oluline seista selle eest, et kõik liikmesriigid saaksid energeetiliselt sõltumatuks ja seeläbi saavutaks energeetilise sõltumatuse ka Euroopa Liit. Energeetiline sõltumatus tähendab, et tuleb toota kütuseid, elektrit ja toitaineid piisavalt, et katta siseriiklikud vajadused ning jääks üle ka ekspordiks.

Just eksport on see, mis suurendab rahvuslikku rikkust. Keskerakond seisab selle eest, et nii Euroopa struktuurifondide toetused kui ka riiklikud meetmed jõuaksid pealinnast kaugemale piirkondadesse ning soovime, et omavalitsustel tekiks võimalus toetuse taotlemiseks otse ilma riikliku sekkumiseta. Loomulikult peavad ka omavalitsused, eriti saared mõtlema, kuidas tulla toime kui ühendused mandriga pikemaks ajaks katkevad.

Veel lugemist:

UUDISED

Koolijuht Antti Leigri ja kaks vallavolikogu reformierakondlastest liiget, Evelin Lehtsaar ja Riho Rahuoja moodustasid volikogus fraktsiooni „Seisame hiidlaste eest“.

UUDISED

Hiiumaa vallavolikogu istung toimub 17.10.2024 kell 15:00 Suuremõisa lossis.

UUDISED

Hiiumaa esitas Green Destinations TOP100 2024. aasta edulugude konkursile kvaliteedimärgise Hiiumaa Roheline Märk, mis sai saja parima hulka.

PERSOON

Kõrgessaare raamatukogus said 8. oktoobril kokku koduloo- ja kunstihuvilised, et meenutada Hiiumaalt sirgunud kuulsat kunstnikku Ülo Soostrit.