Jälgi meid
Lux Express 5-16.09

TÄNAVAKÜSITLUS

KÜSITLUS | Millised on teie Emadepäeva traditsioonid?

Kädi: Hommikul ikka lilled ja kingitus. Elame nii Hiiumaal kui linnas. Kui linnas oleme, siis käime õhtul väljas söömas. Ega rohkem ei olegi midagi kavas.

***

Mikolai: Minu vanemad on juba taevas puhkamas, aga pean neid iga päev meeles. Kodumaa ja ema – need on üks ja sama.

***

Andrus: Mingit erilist traditsiooni ei ole. Käime ema juures, viime lille, teinekord käime jalutamas. Oma pere lapsed toome ka ema juurde, et koos tähistada. Naise ema kahjuks meiega enam ei ole. Siis tuleb esiemade haudadel käia.

***

Renita: Otseselt traditsiooni ei ole, aga külla lähen ja viin lilli. Oleneb aastast, mõnel korral kui õnnestub, saavad meie pere kõik kolm last ema juures kokku.

***

Markus: Tavaliselt lähme koos emaga välja, teeme midagi koos – näiteks käime koos söömas. Ema teeb kodus kooki, meie kingime midagi väikest ja sümboolset, näiteks lilli.

***

Meelis: Lilled viin, ema teeb kooki. Peres on neli last, kolm käivad emadepäeval kohal, üks elab kaugel, see helistab. Oma pere ema saab ka lilled ja kooki.

***

Tiit: Nagu ikka toon hommikul lilled ja kommikarbi. Sel korral lähme Soome külla klassiõele, sest on kaks ühes – emadepäev ja minu sünnipäev. Noorema lapse võtame kaasa. 

Veel lugemist:

GALERIID

Laupäeval, 7. septembril oli publik kogunenud kaasa elama Kärdla staadionil toimuvatele Hiiumaa vs Saaremaa jalgpallilahingutele.

KULTUUR

„Siia ma tulen tagasi ja võtan pere kaasa,“ ütlesid väliskülalised, kes hiljuti Kärdla raamatukogu külastasid. Ei, nad ei vaheta kodumaad, vaid nad armusid Hiiumaasse,...

KUIDAS MA SIIA SATTUSIN?

Mati Lepna (67), keda hiidlased tunnevad nime all Mattias Hiiumaal, tundis juba tehnikumis õppides, et on sündinud vales kohas ning selle vastuolu lahendamiseks otsustas...

KIRI SAARELT

Elupõlise ja tõelise saarlasena kenademaalt peaksin ilmselt alustama mõne tummise saare-hiiu naljaga või tervitustega selle peaaegu tundmatu saare rahvale, kes mo kodusaarest natuke põhja...