Connect with us

Transport

Virmalisekütid jõudsid viperusteta polaarjoone taha

Valmar Voolaid
Kolm saarlast, kaks hiidlast ja üks pärnakas, kel eesmärgiks nädala jooksul üles pildistada maailma kõige uhkemad virmalised, jõudsid esmaspäeval polaarjoone taha.
Pühapäeva südapäeval Saaremaa selja taha jätnud reisiseltskond jõudis sihtkohta Soomes Kilpisjärvil ööpäev hiljem kella poole kaheteistkümne ajal päeval.
Üks virmaliseküttidest, Meie Maa fotograaf Valmar Voolaid ütles, et kohalesõit oli pikk ja väsitav, üle 24 tunni autoga.
“Autojuhid vahetusid pea iga 350 kilomeetri tagant. Kogu sõit möödus ööpimeduses, nii et suurt midagi peale linnade kuma ja tänavalaternate ei näinud,” sõnas Voolaid.
Polaarjoone taha objektiiviga virmalisi püüdma sõitsid Valmar Voolaid, Meriliis Metsamäe ja Manuel Lember Saaremaalt, Argo Nurs ja Pääro Metsand Hiiumaalt ning Tea Kaasik Pärnust.
“Ainuke valgusallikas öösel on virmalise kuma – seega kõik on roheline,” kirjeldas Argo Nurs oma Facebooki-lehel. Ta lisas samas, et kõige külmem on olnud 24 miinuskraadi. Valmar Voolaid ütles, et koos tuulekülmaindeksiga on nad tunda saanud -38kraadist pakast.

Veel lugemist:

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Nööbist kinni

Kes tohib Hiiumaa vallavalitsuses kasutada kütusekaarti? Kas osavallavanematel on kütusekaart? Kas varasemalt (enne Aivar Viidiku juhtumit – R.V) on täheldatud kaartide väärkasutamist? Kuidas on...

Uudised

Neli aastat pole vald ohtlike jäätmete kogumisringi tellinud ja nüüdne osutas, kui suur vajadus tegelikult sellise teenuse järgi on, sest autod said enne täis,...

Digileht

Hiiu Leht 03. aprillil Eiffeli eelkäija sai 150 Ohtlike jäätmete ringil jäi ruumist puudu Kas osavallavanemal peaks olema kütusekaart? Kaks naist loovad Kärdlas ilu...