Connect with us

Uudised

Klaire Leigri: Kingitud kangasteljed käivitavad tõelise käsitöö

MTÜ Kerema Kultuurikoda andis Pühalepa valla kultuuri- ja noortekeskuse tegevuse toetuseks üle kangasteljed, et huvilised saaks keskuses esivanemate kombel vaibakudumist õppida ning seda imelist oskust au sees hoida.
“Oli erinevate heade asjade kokkulangemine, et Klaire Leigri mulle Pühalepa kultuuri- ja noortekeskuse ruume näidates mainis, et siia tahaks kangastelgi ning et see meie poolt võimalikuks osutus,” ütles MTÜ Kerema Kultuurikoda juhatuse liige Tõnis Peikel.
“See on suurepärane kingitus,” ütles Pühalepa valla kultuurinõunik Klaire Leigri. “Minu soov oli, et meil oleks siin kangasteljed, ja nii uskumatu kui see pole, sai see teoks kiiremini kui loota oskasin,” rääkis Leigri. “Sellised kingitused teevad südame soojaks! Kuna meil on noortekeskuse laienduse näol tegemist nn käsitöömajaga, siis tahaksin selles majas peale savi ja puutöö näha ka tõelist käsitööd, niisiis on kangasteljed ideaalseks alguseks.”
Kinkija avaldas lootust, et kangasteljed leiavad aktiivset kasutust ja peagi saab ka Pühalepa  vaibanäitust külastada.
Leigri rääkis, et on juba veidi maad kuulanud ja leidnud inimesed, kes aitavad lõimed peale panna ning õpetavad ka veidi telgedel toimetama. Koos kunstiõpetaja Jaana Omanniga soovivad nad vaibakudumise endale nii selgeks teha, et suudaksid seda ise lastele õpetada. “Ideid, mida teostada, on palju ja loodame need üsna pea ka ellu viia, et siis kevadel oleks mida näitusele panna,” ütles Leigri.
Ajapikku tahetakse kultuuri- ja noortekeskusest kujundada tõeline loomekeskus, kus oleks mitmeid käsitöö ja kunstiga tegelemise võimalusi. “Suur rõõm, et meie unistusi märgatakse ning nii need samm-sammult ka täituvad!“ ütles Leigri.
MTÜ Kerema Kultuurikoda asutati mullu juulis kunagise Suuremõisa vallavanema ja Pühalepa kiriku organisti Gustav Liidi järeltulijate poolt eesmärgiga jäädvustada ja edendada oma kultuurilembese suguvõsa pärandit Hiiumaal. Esimese suure ettevõtmisena on neil plaanis korraldada toetuskontsert Pühalepa kirikusse oreli soetamiseks.

Veel lugemist:

Nööbist kinni

Kes tohib Hiiumaa vallavalitsuses kasutada kütusekaarti? Kas osavallavanematel on kütusekaart? Kas varasemalt (enne Aivar Viidiku juhtumit – R.V) on täheldatud kaartide väärkasutamist? Kuidas on...

Persoon

Kärdla linna haljastuse eest hoolitsevad Mai Sinilaid ja Sirje Voitka lähevad lausa hoogu, kui hakata arutama teemal, mis teeb Kärdlast Kärdla või milline on...

Digileht

Hiiu Leht 03. aprillil Eiffeli eelkäija sai 150 Ohtlike jäätmete ringil jäi ruumist puudu Kas osavallavanemal peaks olema kütusekaart? Kaks naist loovad Kärdlas ilu...

Uudised

Ristna tuletorni 150. sünnipäeval oli kohal Prantsusmaa suursaadik Emmanuel Mignot, kes avaldas lootust, et Ristna tuletorn omandab nüüd, uute päevavalgele toodud faktide valguses, uue...