Jälgi meid
Restoranide nädal top banner 17.-24.10.24

HOBI

Madalseiklusrajad: avastamisrõõm ja eneseületus suurematele ning väiksematele

Foto: puhkaeestis.ee. Emmaste madal­seiklusrada on üks kolmest taolisest Hiiumaal.
Üks koguperetegevus, mis on tasuta, keset loodust ja kodulähedane, kuid samal ajal põnev, on madalseiklusrada, mis on tõeliselt heaks lahenduseks, et nii ennast kui ka lapsi lausa tundideks mitmekülgselt õues liikumas hoida. Hiiumaal on seikluspargid väravaks puude keskel asuvasse imedemaailma, olles täiuslik segu loodusest ja loovusest – majakaks, mis meelitab lapsed ekraanidest eemale. 

Olles ise lapsevanem, saan aina enam aru, kui oluline on olla lastele hea eeskuju. Kui me vaid täiskasvanutena aduks rohkem, millist suurt rolli mängivad meie käitumised ja harjumused lapse arengus ja elus. Tihti, kui kõik kodused tegevused on tehtud ning ei ole ka mahti, et sõita teisele poole saart või oma kodu mugavusstsoonist välja, tundub väga lihtne paigutada laps kas nutiseadme või teleka ette järjekordset multikat vaatama. Nutisõltuvus ümbritseb meid kõiki ja see tundub paratamatusena, kuid Hiiumaal on käimas liikumisaasta ja kogukonnad on teinud suuri ponnistusi, et inspireerida lapsi ja täiskasvanuid tegema aktiivseid tegevusi just õues. 

Veel lugemist:

UUDISED

Koolijuht Antti Leigri ja kaks vallavolikogu reformierakondlastest liiget, Evelin Lehtsaar ja Riho Rahuoja moodustasid volikogus fraktsiooni „Seisame hiidlaste eest“.

UUDISED

Hiiumaa vallavolikogu istung toimub 17.10.2024 kell 15:00 Suuremõisa lossis.

UUDISED

Hiiumaa esitas Green Destinations TOP100 2024. aasta edulugude konkursile kvaliteedimärgise Hiiumaa Roheline Märk, mis sai saja parima hulka.

PERSOON

Kõrgessaare raamatukogus said 8. oktoobril kokku koduloo- ja kunstihuvilised, et meenutada Hiiumaalt sirgunud kuulsat kunstnikku Ülo Soostrit.