Jälgi meid

KULTUUR

Tobias toob Ernesaksad Euroopa eri paigust Hiiumaale kokku

Foto: erakogu. Pere sai esimest korda üle pika aja kokku teisipäeval, kui Saksamaalt lendas kohale värskelt Berliini Filharmoonikutes metsasarvemängijana karjääri alustanud Paula Ernesaks. Esimene ülesanne enne ühisproovi – perepilt Hiiu Lehele!
Tänaõhtusel kontserdil Kärdla kirikus astub üles tunnustatud ja kogenud muusikutest ansambel, kes perena teeb lavadebüüdi.

Kui Arne Mikk muusikutest elukaaslaste Aet Ratassepa ja Mart Ernesaksa poole esimest korda pöördus küsimusega, kas pereansambli moodustamine koos nende nelja tütrega oleks Rudolf Tobiase 150. sünniaastapäeva tähistamiseks Hiiumaal võimalik, pani see mõte perel silmad särama. Soome Rahvusooperi viiuldaja Aet Ratassepa sõnul pole pere niimoodi – kõik korraga – Hiiumaale juba tükk aega sattunud. Pereansamblina ei olegi nad sellest ajast, kui lapsed olid väga väikesed, üles astunud.

Veel lugemist:

GALERIID

Laupäeval toimunud Kuri Sügislaat tõi kokku hulgaliselt külastajaid.

TERVIS

Juba 2018. aastal esitles Tervise Arengu Instituut (TAI) uuringu, millest selgub, et 26 protsenti esimese klassi lastest on ülekaalulised ja iga kümnes laps rasvunud....

UUDISED

Kunstihuvilisele üsna ootamatult avati esmaspäeval Kärdla Kultuurimaja galeriis noore kunstniku, Anna Kõuhkna maalinäitus.

LOODUS

Sügis on viljade valmimise ja lehelangemise aeg. Natuke nukker on see hääbumine. Ja lindude ränne tekitab hinge lahkumise ärevust, ka mingi osa endast tahaks...