Connect with us

Uudised

Teenetemärkide tseremoonial troonis Hiiumaa toit

Viimsi Artriumis toimunud presidendi teenetemärkide üleandmise tseremoonia toitlustuse tegi samas majas ja ka Kärdla sadamas tegutsev restoran Kork. 

Omanik André Abner ütles, et kogu lugu sai alguse Hõbekala räimedest, mis Artiumi ürituste külalistes positiivset tähelepanu olid äratanud. Presidendilossist cateringi pakkumise küsimisele vastates tuli Korgi juhil André Abneril ja kokal Taavi Maistel, kelle ta selleks kampa kutsus, kohe mõte, pakkuda menüüd, mil nimeks Hiiumaa Puhtad Maitsed. Pakuti näiteks ahvenafileed, mis pärit Hiiumaa merest ja marinaadis kasutatud Dagaith džinni. Magustoit – Lennarti kook – valmistati Hiiumaa Korgi köögis ja transporditi Tallinna. Retsepti autor Henrik Veski töötab Hiiumaa Korgis ning on seda aprikoosikooki valmistanud kunagi Raekoja platsil töötades ka Lennart Merile. “See oli Meri lemmikkook,” rääkis Abner, kust aprikoositort oma nime on saanud. Kokku oli menüüs 8 suupistet 300 inimesele, ehk maitsmiseks laual 3200 suupistet.

Veel lugemist:

Uudised

Hiiumaa jahimehed on rajakaamerate fotode analüüsimisega  jõudnud arusaamisele, et seni arvatud ühe karu asemel, peab neid saarel olema vähemalt kaks. “Meie rahva hulgas on...

Uudised

Juba aprillis hakkas tulema teateid, et Hiiumaa staari staatuses karu on väga liikuv ja läbib pikki teekondi põiki üle saare, kuni mai algul jäädvustas...

Digileht

Hiiu Leht 17.mail Karu jookseb mööda saart nagu pöörane Hiiumaa sai uue piiskopi Hiiu Leht muudab ilmumispäeva ja sagedust Sõdurid päästsid külarahva jalavaevast. Digilehe...

Uudised

Coopi Konsumi Kaubamaja remondi ajaks teisaldati pakiautomaat maja esiküljelt paremale, postkontori poole. Nüüd, peale remonti, ei pandud pakiautomaati tagasi endisesse asukohta, vaid tõsteti see...