Connect with us

Tervis

Erivajadustega inimesed kohtusid Võrumaa õppelaagris

Erakogu
Erivajadustega inimeste õppelaagrites saavad kokku Eesti puuetega inimeste ühenduste liikmed.
Laagrites korraldatakse õpitubasid, näideldakse-lauldakse-tantsitakse, tutvutakse kohalike vaatamisväärsuste ja loodusega ning veedetakse koos vaba aega.
Kõrgessaare puuetega noorte klubi Vikerkaar sai tänu kohaliku omaalgatuse programmi toetusele  osaleda laagris, mis seekord peeti Võru maakonna Varstu valla Krabi põhikoolis. Hiiumaalt oli laagrilisi Kõrgessaare, Pühalepa, Käina ja Emmaste vallast ning Kärdla linnast.
Laagri teemaks oli “Elu nagu filmis” ja meie valisime esitamiseks filmistseene “Viimsest reliikviast”. Selleks alustasime ettevalmistustega juba kolm kuud varem: toimusid proovid, õmblesime kostüüme ja valisime muusikat. Kõik mängisid oma rolle suurepäraselt. Lisaks esitasime omakavandatud “Lillede tantsu”, mille saateks valisime samanimelise loo Tšaikovski balletist “Pähklipureja”.
Teisel laagripäeval olid avatud õpitöötoad, kus õpetasime sünnipäevakaartide valmistamist. Lisaks oli veel kaks töötuba – ühes sai meisterdada paberist liiliaid ja põtru ning teises kaunistada lõikelaudu spreivärvidega.
Meile korraldati südamlik kohtumine kohalike ameti­asutuste esindajatega, nauditav oli tutvumisreis kohaliku looduse ja vaatamisväärsustega.
Elevust tekitasid võistlusmängud, mille võistkonnad moodustati eri kandi noortest. Omavaheline tutvumine käis kiiresti.
Õhtune vaba aeg sisustati tantsuga. Laagris ööbiti telkides – see ei lase telkide kokkupanemist ja lahtivõtmist ära unustada.
Üle-eestilised õppelaagrid erivajadustega inimestele toimuvad 2004. aastast. Järgmisel aastal korraldavad laagri Hiiumaa erivajadustega inimeste ühendused.

LIISI ARON
projektijuht

Veel lugemist:

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Nööbist kinni

Kes tohib Hiiumaa vallavalitsuses kasutada kütusekaarti? Kas osavallavanematel on kütusekaart? Kas varasemalt (enne Aivar Viidiku juhtumit – R.V) on täheldatud kaartide väärkasutamist? Kuidas on...

Uudised

Neli aastat pole vald ohtlike jäätmete kogumisringi tellinud ja nüüdne osutas, kui suur vajadus tegelikult sellise teenuse järgi on, sest autod said enne täis,...

Digileht

Hiiu Leht 03. aprillil Eiffeli eelkäija sai 150 Ohtlike jäätmete ringil jäi ruumist puudu Kas osavallavanemal peaks olema kütusekaart? Kaks naist loovad Kärdlas ilu...