Connect with us

Juhtkiri

Sajakordne vahe PARANDATUD

Hiiu vallavolikogu esimehele Georg Linkovile kavandatav tasu, 2000 eurot, on võrreldes Hiiu vallavolikogu liikme praeguse tasuga, 20 eurot, sada korda suurem.
Näiteks Tallinna linnavolikogus on hüvitise erinevus ainult kümnekordne – volikogu esimehe tasu oli mullu 5200 eurot, saadiku hüvitis pool tunamullusest Eesti keskmisest kuupalgast ehk umbes 500 eurot.
Hiiu vallavolikogu volikogu juhi palganumber ületab kordades teiste Hiiumaa volikogu juhtide tasusid: Käina vallavolikogu juhi tasu on 500 eurot, Pühalepas saab 400eurose tasu volikogu aseesimees ning Emmastes on volikogu esimehe tasu 350 eurot.
Ka võrdluses Tallinnaga, kus on 440 000 elanikku, pole alla 5000 elanikuga Hiiu vallavolikogu juhi tasu proportsionaalne – siis piisaks 100 eurost.
Hiiu Leht kritiseeris volikogu juhi ebamõistlikult   suurt  tasu juba siis kui see Jaanus Valgule määrati.
Praegu opositsioonis, kuid kahe omavalitsuse liitumise järel võimul olnud valimisliidu Üks Hiiumaa liige Jaanus Berkmann selgitab nüüd Facebookis, et valimisliit pani Jaanus Valgule kohustuse olla valla juhtimisel “juhtoinaks” ja mitte lasta vallavalitsusel domineerida. Teiseks olla eestvedajaks valla energiamajanduse ümberkorraldamisel. Berkmann tõdeb, et esimene ülesanne jäi poolikult täitmata ja seetõttu tuli ka tagasiastumine.
Ainus, mis praeguse palgatõusu peatada võib, on fakt, et selle otsuse tegemiseks on vaja lihthäälteenamust. Kyna koalitsiooni ja opositsiooni hääled jagunevad 10:9 ja Georg Linkov ise oma palganumbrit hääletada ei saa, võib juhtuda, et IRLi ja SMSi fraktsioonil pole piisavalt hääli, et eelnõu 28. jaanuari istungil läbi hääletada.

19. jaanuar 2016

Veel lugemist:

Uudised

Hiiumaa osavallad müüvad maha vara, mida endal vaja pole. Pakkumisel on nii kortereid, laoruume, elamumaad ja tootmismaad kui ka maatulundusmaad. Eelmisel aastal korraldas Hiiumaa...

Arvamus

Viimase (19.04) Hiiu Lehe juhtkiri tõi välja, et kohaliku omavalitsuse volikogu valimiseni on jäänud poolteist aastat ning näha on, et soovitakse kaaklema hakata. Tagamaa...

Uudised

Kärdla muusikakooli õpilane Arabella Mürk (13) tõi Küprosel korraldatud 6. rahvusvaheliselt muusikaolümpiaadilt pronksdiplomi. Rahvusvaheline muusikaolümpiaad peeti Küprose kuurortlinnas Ayia Napa ning kestis see kolm...

Digileht

Hiiu Leht 23. aprillil Osavallad müüvad edukalt maad Miks võetakse liinidel alt maha madalaid kadakaid? Hiiumaa tüdruk naases Küproselt pronksmedaliga Eurovalimised 2024 | Anti...