Connect with us

Juhtkiri

2000 on liiga palju

Hiiu Leht leiab jätkuvalt, et ka Jaanus Valgu palganumber ajal, mil ta volikogu juhtis, oli ebamõistlikult suur. Nagu ka Valgule ja Linkovile makstud 7000eurone preemia. Kõrvaltvaatajale jäi mulje, et kahe omavalitsuse ühinemistoetus innustas laristama.
Toogu praeguse koalitsiooni liikmed, milliseid põhjendusi tahes, igal juhul on 2000 eurot Hiiu vallavolikogu esimehe Georg Linkovi palgaks liiga palju.
Eriti kui pidada silmas seda, millisesse olukorda on vald juhitud Linkovi vallavanemaks oleku ajal: skandaalid, võlad, suur laenukoormus, koalitsiooni lagunemine ja jätkuvad pinged volikogus.
Linkov ei saa, kuigi ehk sooviks, eitada omaenda panust mullu septembris–oktoobris senise koalitsiooni lõhkunud konfliktis.
Mille eest siis maksta kui kõik see, mis praegu mureks, sai alguse Linkovi vallavanemaks olemise ajal?
Kusjuures Linkovi ametisoleku ajal võlgadest volikogu istungitel ei räägitud. Esimest korda tõi teema volikogu päevakorda uus vallavanem Reili Rand.
Ainus varasem vihje, et vallal on majandusraskusi, oli kirjas ühes volikogu revisjonikomisjoni eelmise aasta protokollis, kust selgus, et 2015. aasta alguse seisuga oli vallal maksmata arveid ligi 40 000 eurot, aastavahetuseks oli see number kasvanud 242 000 euroni!
Oleks tegu ettevõtte, mitte omavalitsusega, vääriks selle juht mahavõtmist, mitte kõrge palgaga autasustamist.
2. veebruar 2015

Veel lugemist:

Ahto ilmajutud

Kui veel mõned päevad tagasi arvasid ilmamudelid, et Hiiumaa ja mandri lääneserv jääb suuremast lumesajust puutumata, siis tänaseks on mudelid suhteliselt üksmeelel, et just...

Uudised

Hiiumaa osavallad müüvad maha vara, mida endal vaja pole. Pakkumisel on nii kortereid, laoruume, elamumaad ja tootmismaad kui ka maatulundusmaad. Eelmisel aastal korraldas Hiiumaa...

Arvamus

Viimase (19.04) Hiiu Lehe juhtkiri tõi välja, et kohaliku omavalitsuse volikogu valimiseni on jäänud poolteist aastat ning näha on, et soovitakse kaaklema hakata. Tagamaa...

Digileht

Hiiu Leht 23. aprillil Osavallad müüvad edukalt maad Miks võetakse liinidel alt maha madalaid kadakaid? Hiiumaa tüdruk naases Küproselt pronksmedaliga Eurovalimised 2024 | Anti...