Jälgi meid
Tüür bänner

TOIT

Pihlakamarjadest tee sügisehõngulist püreesuppi

Foto: Kaisa Kääramees. Pihlakase nüansiga püreesupp sisaldab erinevaid oranže köögivilju ja maitseks mõnusaid vürtse.
Esimesed erkoranžikas-punased õunviljad lopsakate marjakobaratena väeka pihlapuu rüpes on küpseks saanud, olles tõeliseks maiuspalaks erinevatele lindudele ja metsloomadele ning andes aimu sügise tasasest ligi hiilimisest. 

Külmasid trotsides on ta meie jaoks üks olulisemaid ning vastupidavamaid viljakandjaid. Esivanemadki on pihlakat kolme olulisema hiiepuu sekka arvestanud, tamme ja pärna kõrval. Vanarahva suus on pihlakas kandnud ka pihelga ja pihla nime.

Veel lugemist:

LAIAST MAAILMAST

Prantslased on hädas veinitootmisega, sest nii kliima kui ka tarbimisharjumused annavad sellele väärikale traditsioonile valusalt pihta.

UUDISED

Eile pidasid Hiiumaal Laasi jahipiirkonnas jahti kohalikud kütid koos Tartu jahimeestega.

ISETEGEMINE

Vineeri ajalugu Eestis on pikk ja väärikas, oli ju Lutheri tehas omal ajal vineeri tootmises maailmanimi. Hiiumaal väärindatakse vineeri omamoodi – triibuliselt. Triibuvineeri loonud...

UUDISED

Albert Pulleritsu nimelise noore statistiku preemia pälvis tänavu Alice Mikk, kes kaitses kevadel oma magistritööd TalTech majandusanalüüsi erialal teemal „Tööjõumaksudest kõrvalehoidumist ennustavad tegurid ettevõtte...