Connect with us

Uudised

Õpetaja: Kõpu balletitunnid loovad erilise õhkkonna

Vallo Toomla
Teist suve korraldas balletiõpetaja Eike Ülevain balletitunde Kõpu rahvamajas.
“Nädalajagu koostantsimist loob erilise õhkkonna, tasu pingutuse eest on rõõm saavutatust,” võttis  Ülevain tehtu kokku. “Kogesime taas klaverisaatja Kristiina Kiviliga, et balletinädal toob kokku toredad inimesed ja imeilus Kõpu rahvamaja on selleks otsekui loodud.”
Balletitundidest sai osa veidi üle 30 lapse, kellest kümme osales ka mullu. Lapsed harjutasid kahes vanusegrupis, 4–7aastased ja 8–12aastased. “Nagu ka mullu, oli rõõm, et nende hulgas oli poisse,” ütles Ülevain.
Mõlema lastegrupiga jõuti nädala lõpuks valmis üks tants. “Kuna nüüdisaja ballett kasutab palju ka teiste tantsustiilide, samuti akrobaatika elemente, siis seda silmas pidades said ka tantsud loodud,” selgitas balletiõpetaja. Lisaks said ka lapsed ise endale koreograafiat luua.
Tänavu kutsus Ülevain balletitreeningutele ka täiskasvanuid ja huvi oli – osalejaid oli kümmekond, noorim 14aastane ja vanimad keskeas.
“Kõik tõdesid, et ballett on tõsine treening, samuti avaldati lootust, et saaks ka järgmisel suvel trenni teha,” vahendas Ülevain osalejate tagasisidet.
Osalejate hulgas oli nii kohalikke kui suvehiidlasi ja erinevalt eelmisest aastast ei pidanud seekord keegi ukse taha jääma.

Veel lugemist:

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Nööbist kinni

Kes tohib Hiiumaa vallavalitsuses kasutada kütusekaarti? Kas osavallavanematel on kütusekaart? Kas varasemalt (enne Aivar Viidiku juhtumit – R.V) on täheldatud kaartide väärkasutamist? Kuidas on...

Uudised

Neli aastat pole vald ohtlike jäätmete kogumisringi tellinud ja nüüdne osutas, kui suur vajadus tegelikult sellise teenuse järgi on, sest autod said enne täis,...

Digileht

Hiiu Leht 03. aprillil Eiffeli eelkäija sai 150 Ohtlike jäätmete ringil jäi ruumist puudu Kas osavallavanemal peaks olema kütusekaart? Kaks naist loovad Kärdlas ilu...