Connect with us

Uudised

Luguse jaaniturniiril tunda juubelihõngu

Tiina Koit
Võrkpall on võrratu! Seda teavad kõik, kes on osalenud Luguse võrkpalli jaaniturniiril, millel tänavu täitus esimene kümme.
Igal aastal kogunevad huvilised jaanilaupäeva ennelõunal Luguse küla muruväljakule, et proovile panna oma oskused võrkpallis. Osalejate tase on erinev, mis teebki selle võistluse põnevaks ja nauditavaks ka pealtvaatajatele.
Kümnes turniir tõi kokku 11 võistkonda, kelle seas nii harrastussportlasi, kui meistriliiga tasemel mängivaid võrkpallureid. Kaugeimad osa-võtjad saabusid lausa Tartust ja Austraaliast. Soovijaid oli rohkemgi, aga kahjuks ei ole muruväljak kummist ning seetõttu seati võistkondade arvule piir.
Kümne aasta jooksul on taevataat jaanilaupäevaks pakkunud väga erinevat ilma: mängida on tulnud vihmas, tormis, äikeses, tuules ja lõõskava päikse all. Selle-aastasel turniiri ajal oli taat armuline – ilm oli soe ja päikseline, vahest liigagi kuum. Nii võrkpallurid kui pealtvaatajad said osa tõeliselt nauditavast päevast.
“Ei ole midagi halba öelda. Tulime ilma igasuguste ootusteta, aga üllatusime positiivselt igas elemendis,” ütles võitjavõistkonna Tartu liige Kunnar Kangro. “Vastased osutasid tubli vastupanu, pannes meid nii mõnigi kord pingelistesse olukordadesse. Meie õnneks on enamus meie tiimist juba varasemalt palju kokku mänginud ja sellest tulenevalt oskame sellistest olukordadest hästi välja tulla.”
Korraldustiimis kogu küla
Tänu võistluse toetajatele oli turniiri auhinnalaud tõeliselt rikkalik. Ümmarguse täht-päeva puhul said kõik mängijad kaela kadakalõhnalise medali, uhkusega kandmiseks.
Kõigil osalejatel oli võimalus võita loosiauhindu, mille olid välja pannud erinevad firmad üle Eesti.
Eraldi tõsteti korraldajate poolt esile kolme kõikidel turniiridel osalenud mängijat: Jaana Üksik, Silver Laidro ja Peeter Luik. Igaühte neist premeeris ettevõtja Rain Raidna eriauhinna, Tarmo Luisu disainitud lauavalgustiga ARTIST.
Turniiri peakorraldajate Kersti ja Kaius Põtteri süda kuulub võrkpallile. Seda on tunda võistluse ühise eesmärgi nimel tegutsevas korraldustiimis, kuhu tegelikult kuulub enamik külarahvast. Korraldajad tänavad väga toredaid sekretäre, kohtunikke ja kõiki abilisi. Kõigi nende soov on Luguse võrkpalli jaaniturniiriga jätkata.
Mängijatele ja pealtvaatajatele pakuti korraldajate poolt piprakilu tikuvõileibu, värsket isetehtud hapukurki, maitsvaid kringleid ja muid kiirelt kaasahaaratavaid snäkke, nagu aastatega tavaks saanud. Kõik, kellel kõht turniiri ajal päris tühjaks läks, said ennast kostitada soojade ja taipäraste roogadega.

MAILIS ALBERG

Luguse jaaniturniiri 2022 võitjad

I koht TARTU – Marge Läll, Heidi Tuul, Marek Sahtel, Hannes Teidla, Oskar Liiber, Mihkel Luidalepp ja Kunnar Kangro

II koht LOTTO-TRIINUD – Jaana Üksik, Gerli Enula, Martin Lauri, Erkki Kallas, Talis Vähejaus ja Markus Pink

III koht HAIGEKASSA –
Maret Kuuse, Andra Talen, Mario Vool, Sten Vahtras, Karlo Remy Kallend, Ivory Õuekallas ja Sander Kaasik.

Veel lugemist:

Uudised

Hiiumaa karu on taas liikvel ja jäi eile õhtul Sigala külas Jörgen Novitski kaamera ette. Videot jagas naabrimees Jaanus Marrandi. Karuvideo üles võtnud Jörgen...

Uudised

Politsei-ja piirivalveametile tehtud teate kohaselt on tänaseks endine Kärdla osavallavanem Aivar Viidik kahe viimase kuu jooksul kasutanud kahel korral isikliku auto tankimiseks kütusekaarti, mis...

Uudised

Paar kuud kestnud remonditööde järel on Kõpu suvepood avamiseks valmis. Coop Hiiumaa juhataja Kaja Antons ütles, et kauplus plaanitakse avada kolmapäeval, 22. mail. Müüjatena...

Uudised

Hiiumaal on üle nädala püsinud paigal eriti haruldased linnud kaugelt Kanadast – kaks väikest lumehane (Anser rossii), kes seltsivad rändel olevate hanede ja lagledega....