Eesti rahva muuseumi jõululaadal, 15. detsembril tutvustatakse süldi keetmise ja söömise tavasid ning õpitakse tegema sealuust vurri. Sülti kui pidutoitu, aga ka vaimset kultuuripärandit tutvustavad Reet Kokovkin Hiidlaste Koostöökogust ning Kaja Antons ja Arno Kuusk osaühingust Hiiumaa Köök ja Pagar. Muuhulgas arutletakse ka selle üle, mida toob sülditootmises kaasa hiidlaste poolt taotletud Euroopa Liidu kvaliteedimärk.
Sült on Eestis armastatud traditsiooniline toit. Lisaks laialtlevinud kodusele süldivalmistamisele on sült üks nendest rahvustoitudest, mida võib leida ka poelettidelt üpriski suures valikus. Selleks, et esile tõsta traditsioonilist ning mahedat sülti, on Eesti algatanud süldile Euroopa Liidu tähise “Garanteeritud traditsiooniline toode” taotlemise. Tähis antakse toiduainetele, mis on toodetud traditsioonilisi tootmisviise või retsepte kasutades.
Veel lugemist:
UUDISED
Eesti Rahva Muuseumi kodulehel on avatud uus virtuaalnäitus “Mõisaminiatuurid”, mis hõlmab margisarja “Eesti mõisad”, mida anti välja aastatel 1999–2010. Margid on kujundanud graafik Jaan...
UUDISED
Eesti Rahva Muuseumi avatud hoidlas on alates 24. veebruarist eksponeeritud ligikaudu 1500 ajaloolist aksessuaari ja praktilist kotti: alates raha- ja käekottidest kuni uuritaskute ja...
UUDISED
Eesti Rahva Muuseumis algas uus autoriõhtute sari “Eestimaa inimesed ja paigad”, kuhu kutsutakse külla loovinimesi Eestimaa eri paigust. Esimene autoriõhtu oli eile, 17. veebruaril...
UUDISED
Kui Eesti Rahva Muuseumi korraldatud emakeelepäeva luulevõistluse “Elas kord…” võitjate nimed esmaspäeval avalikuks said, hakkas toimetusele hulgi tulema rõõmusõnumeid, et Kärdla kooli õpilastel läks...