Connect with us

Uudised

Kolmas basside olümpia Kärdlas

Reedel toimus Kärdla kirikus meeldejääv kontsert, esinesid bassilauljad Jaakko Ryhänen ja Ain Anger, keda klaveril saatis Piia Paemurru ja orelil Piret Aidulo.
Väike kirik oli ka sellesuvisel, kolmandal bassilauljate kontserdil taas rahvast täis, kuid seekord mahtusid kõik kuulajad kirikupinkidele istuma.
Saaremaa ooperipäevade kunstiline juht Arne Mikk tõdes järelpeol kohvikus Rannapaargu, et seda õhtut on väga lihtne meeles pidada – samal õhtul avas Inglise kuninganna Londonis olümpiamängud, Kärdlas aga toimusid maailma bassilauljate kõrge­tasemelised olümpiamängud. “Ma arvan, et sellist Philippi ja Inkvisiitori duetti ei ole igas teatris, ka suurte linnade lavadel, välja panna,” ütles Mikk. “Selleks on vaja kaht võrdväärset erineva generatsiooni bassilauljat, kes on konkurendid, aga samal ajal ka head sõbrad.”
Mikk märkis, et niisugune kontsert on suur kingitus kõikidele paikadele nii Saaremaale, Hiiumaale kui Tallinnale. Muusik Greeni Langovitšil jagus kiidusõnu ka järgmisel päeval Tallinnas Jaani kirikus toimunud korduskontserdile. (OM 21. juuli 2012).
Enn Kunila tänas esinejaid sügava kummardusega ning kiitis Kärdla kiriku head akustikat, mida oli testinud kontserdi eelproovi ajal kirikus ringi jalutades. “Peab ütlema, et nii nagu Ain Anger on ajakirjanduses öelnud, akustika on suurepärane, aga et see välja tuua, peavad olema vägevad esinejad. Lõpuks läksin kirikust välja ja ikka kõlas suurepäraselt,” ütles Kunila publiku naerupahvaku saatel.
Kunila kutsus juba pakkuma esinejat ka järgmise suve kiriku­kontserdiks.
Kontserdikuulajate hulgas olnud Eesti muusika- ja teatriakadeemia välissuhete prorektor Marje Lohuaru soovitas bassi asemel kutsuda metsosoprani, Monika-Evelin Liivi, kes laulab Londoni Govent Gardenis.

Veel lugemist:

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Nööbist kinni

Kes tohib Hiiumaa vallavalitsuses kasutada kütusekaarti? Kas osavallavanematel on kütusekaart? Kas varasemalt (enne Aivar Viidiku juhtumit – R.V) on täheldatud kaartide väärkasutamist? Kuidas on...

Uudised

Neli aastat pole vald ohtlike jäätmete kogumisringi tellinud ja nüüdne osutas, kui suur vajadus tegelikult sellise teenuse järgi on, sest autod said enne täis,...

Digileht

Hiiu Leht 03. aprillil Eiffeli eelkäija sai 150 Ohtlike jäätmete ringil jäi ruumist puudu Kas osavallavanemal peaks olema kütusekaart? Kaks naist loovad Kärdlas ilu...