Connect with us

Transport

Tallinna sadam emiteeris laevade ehitamiseks võlakirju

Tallinna Sadam
Riigile kuuluv AS Tallinna Sadam emiteeris 1. detsembril Pohjola Panga Eesti filiaali vahendusel 60 miljoni euro eest kaheaastase tähtajaga võlakirju. Laekuvaid vahendeid kasutatakse parvlaevade ehituse finantseerimiseks.
“Võlakirjaemissiooni vahendeid kasutab osaühing TS Laevad uute parvlaevade ehitusega seotud maksete tegemiseks laevaehitajatele,” ütles Tallinna sadama juhatuse esimees Marko Raid.
“Eeloleva paari aasta perspektiivis on meil laevaehituse pikaajaliseks finantseerimiseks kaks võimalikku suunda – emissioon rahvusvahelisel võlakirjaturul või laenukapitali kaasamine.“
Detsembri alguse seisuga on OÜ TS Laevad tasunud Poola ja Türgi laevatehasele eri osamaksetena kokku 63,2 miljonit eurot. “Osamaksed on seotud laevade valmimise eri etappidega ning tänaseks on ehitus jõudnud seisu, kus oleme tasunud üle poole kogu soetusmaksumusest,” märkis Raid.
OÜ TS Laevad tellis neli uut parvlaeva Poola Remontowa ja Türgi Sefine laevatehaselt.
Gdanskis ehitatavate aluste veeskamine on planeeritud eeloleval talvel. Sefine tehases valmivate laevade veeskamine on planeeritud tuleva aasta kevadkuudeks.
Mandri ja Eesti suursaarte vahelistele liinidele tulevate laevade Tõll, Piret, Leiger ja Tiiu üleandmine Tallinna sadamale toimub lepingu järgi järgmise aasta suve teises pooles.
OÜ TS Laevad on ASi Tallinna Sadam 100 protsendilises omanduses olev ettevõte, mille eesmärk on parvlaevaliikluse alustamine ja korraldamine Saaremaa ja Hiiumaa ning mandri vahel tuleva aasta 1. oktoobrist.
Parvlaevaliikluse käivitumisel on ettevõtte prognoositav töötajate arv sõltuvalt hooajast u 100 inimest ja prognoositav aastakäive kuni 30 miljonit eurot.

Veel lugemist:

Ahto ilmajutud

Selle nädala ilmategijaks on kõrgrõhkkonnad. Ilm on küllaltki soe ja enamasti näeb ka päikest. Mereäärsel rannikul aga on jaheda merevee tõttu veel küllaltki jahe....

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Taskuhääling

Köikide Jüttude kümnendas osas käis külas Hiidlaste Koostöökogu juht ja kalur Ilmi Aksli.

Digileht

Hiiu Leht 30. aprillil Naaditeater tõi täismaja ja teenis tunnustuse Vald tegi Aivar Viidiku peale kuriteoteate Karu ilmus välja 30 km eemal Kassaris maandusid...