Connect with us

Uudised

Kärdla sadamahoone valmis tähtajaks

Kärdla sadama kapten Sven Kriggulson ütles, et AS Kuressaare Ehitus on töödega graafikus ja ehitustööd lõpetatakse tähtajaks, 19. juuniks ehk siis tänaseks.
Uudishimulikud majja sisse veel siiski ei pääse, sest sadamahoone pidulik avamine on kavas juuni lõpus. Mis päeval täpselt, selgub edaspidi.
20.–21. juulil võõrustatakse juba 58. Muhu väina regatti.
Kriggulson ütles, et suur osa hoone sisustusest, santehnika jms on olemas ja paigas, puudu on veel osa mööblit. Maja ja dušivee kütab soojaks päike, talvel õhksoojuspumbad.
“Suvel, kui sooja vee tarbimine on kõige suurem, peaks kogu soojus tulema päikesest,” kinnitas Kriggulson.
Sadamahoone loob täiendavad võimalused harrastus­meresõitjate teenindamiseks – selles on pesemisvõimalused, riietusruumid ja WCd, samuti võimalus kasutada sauna. Silmas on peetud, et hoones saaks liikuda ka ratastooliga.
Sadamahoones asuvad ka sadama kontor ja administratsioon koos turismiinfopunktiga. Lisaks paranevad sadama personali olmetingimused ning luuakse võimalus inventari ladustamiseks.
Sadama kapteni ametis on Kriggulson, kes ühtlasi juhib ka sihtasutust Kärdla Sadam. Äsja asus ametisse sadama uus madrus Hillar Jurson.
ASiga Kuressaare Ehitus sõlmitud lepingu maht oli 451 000 eurot koos käibemaksuga. Sadamahoone ehitust toetas 200 000 euroga väikesadamate arendamise programm. Ülejäänu ulatuses rahastas ehitust Hiiu vald. Ehitusprojekti koostas arhitektuurikonkursi võitja OÜ Kamp Arhitektid.

Veel lugemist:

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Nööbist kinni

Kes tohib Hiiumaa vallavalitsuses kasutada kütusekaarti? Kas osavallavanematel on kütusekaart? Kas varasemalt (enne Aivar Viidiku juhtumit – R.V) on täheldatud kaartide väärkasutamist? Kuidas on...

Uudised

Neli aastat pole vald ohtlike jäätmete kogumisringi tellinud ja nüüdne osutas, kui suur vajadus tegelikult sellise teenuse järgi on, sest autod said enne täis,...

Digileht

Hiiu Leht 03. aprillil Eiffeli eelkäija sai 150 Ohtlike jäätmete ringil jäi ruumist puudu Kas osavallavanemal peaks olema kütusekaart? Kaks naist loovad Kärdlas ilu...