Jälgi meid

UUDISED

HiKu avab “Rõõmuosakonna” ja NNG

repro
Sel aastal toimub Hiiumaa Loovisikute Vabaühenduse HiKu aastanäitus suuremal ja rõõmsamal moel kui harjumuspärane. “Kuna Kärdlas pole suuri näitusesaale, valgub kunst linna laiali, rõõmsas ringis ümber Kärdla Keskväljaku – nii linnaruumi kui ka kõikidesse asutustesse, mis lahkelt oma ruume eksponeerimiseks pakkusid,” selgitas HiKu liige kunstnik Kalli Sein.

Näitus võtab Hiiumaa külalistele tutvustada ka Keskväljaku ümber olevaid asutusi ja eksponeerida kunsti igapäevaelule lähemal, muuta harjumuspärast kunstinäituse formaati ja tekitada rõõmsalt elevust.

Näituse pealkiri on “Rõõmuosakond”, sellel osaleb üle 20 Hiiumaa ja saarega seotud kunstniku-loovisiku ning tööd on üleval 19 asutuses ümber Keskväljaku. Nii võib kunsti nautida pankades ja apteegis, kala- või lilleäris, kodumasinate või bürootarvete kaupluses, kohvikutes või kultuurimajas ja isegi avalikus WC-s.

Näituse avamine esmaspäeval, 15. juunil kestab kolm tundi, kella 15–18ni HiKu uues, alles rajatavas galeriis, mille nimeks Nelja Nurga Galerii. Osa näitusetöid on väljas galeriis ja seal hakkab esimest korda Hiiumaal toimuma ka kunsti galeriimüük. Galerii asub Hiiu vallavalitsuse majas, sissepääs SEB panga poolsest küljest ja sai avatud tänu maja omaniku ASi GMP Grupp toetusele.

“Rõõmuosakond” on avatud 15. juunist 15. augustini, Kärdla kultuurikeskuse näitusegaleriis avaneb näitus juulikuus ja see jääb üles kuu lõpuni.

Veel lugemist: