Connect with us

Uudised

Tuuru asutajaõigused jälle maavanema käes

Oktoobri algusest andis regionaalminister Siim Kiisler SA Tuuru omanikuvolitused tagasi Hiiu maavanemale Riho Rahuojale.
Oktoobri lõpus määras maavanem Tuuru nõukogu uue koosseisu, mis on viie liikme võrra väiksem, kui varem.
Nõukogu esimees Tanel Malk rääkis, et liikmete arvu otsustati vähendada Tuuru töötajate arvu ja nõukogu liikmete arvu tasakaalustamiseks ning asjaajamise lihtsustamiseks.
Uude nõukogusse kuuluvad ettevõtjad Agur Nurs ja Tanel Malk, kes ühtlasi on ka nõukogu esimees, töötukassa juhataja Sirje Romanov, vabaühenduste esindaja Ester Tammis, omavalitsuste esindaja ja Kärdla linnapea Georg Linkov ning maavalitsuse esindajana maasekretär Piret Sedrik.
“Koos nõukogu esimehe ja mõne liikmega arutasime läbi meile tehtud ettepanekud võimalikest nõukogu liikmetest ning jõudsime sellisele otsusele, mille hiljem ka kinnitasin,” selgitas maavanem, kuidas valik tehti. Igale kohale oli üks kandidaat, ainult vabaühenduste esindajaks soovitati nelja inimest.
Varem olid Tuuru nõukogus saare kõigi viie omavalitsuse esindajad ning kaks vabaühenduste esindajat.
SA Tuuru asutas 1997. aastal Hiiu maavalitsus. Seadustemuudatustest tulenevalt oli riigi sihtasutuste asutajaõiguste teostajaks 2. märtsist 2010 siseministeerium.
Kui SA Hiiumaa Haigla asutusõiguse andis Kiisler peagi eelmisele maavanemale Hannes Maaselile tagasi, siis SA Tuuru asutajaõigused sai tagasi alles uus maavanem.

Veel lugemist:

Uudised

Hiiumaa jahimehed on rajakaamerate fotode analüüsimisega  jõudnud arusaamisele, et seni arvatud ühe karu asemel, peab neid saarel olema vähemalt kaks. “Meie rahva hulgas on...

Uudised

Juba aprillis hakkas tulema teateid, et Hiiumaa staari staatuses karu on väga liikuv ja läbib pikki teekondi põiki üle saare, kuni mai algul jäädvustas...

Digileht

Hiiu Leht 17.mail Karu jookseb mööda saart nagu pöörane Hiiumaa sai uue piiskopi Hiiu Leht muudab ilmumispäeva ja sagedust Sõdurid päästsid külarahva jalavaevast. Digilehe...

Uudised

Coopi Konsumi Kaubamaja remondi ajaks teisaldati pakiautomaat maja esiküljelt paremale, postkontori poole. Nüüd, peale remonti, ei pandud pakiautomaati tagasi endisesse asukohta, vaid tõsteti see...