Connect with us

Uudised

Tarbijate ühistu otsib juhatajat

Harda Roosna
Hiiumaa tarbijate ühistu (HTÜ) kuulutas välja konkursi juhatuse liikme leidmiseks. Vähem kui kolm aastat ametis olnud Merlin Tõnis lahkus märtsis omal soovil ametist.
Konkurss uue juhatuse liikme leidmiseks kestab 1. aprillini ja kandidaatide ümbrikud võtab lahti 7. aprillil kogunev ühistu nõukogu.
Ühistu nõukogu esimees Mati Nurs ütles, et juba on juhataja ametikohale kaks kandidaati, kes on saatnud oma CV. Nurs rääkis, et tema jutul ja maad kuulamas käis ka märtsis Saaremaa tarbijate ühistu juhatuse liikme kohalt lahkunud Tiit Saaremäel. Nurs oli veendunud, et kandidaate tuleb veelgi. “Ma olen kindel, et see koht täitmata ei jää,” ütles Nurs.
Ilmselt lükatakse konkursi tõttu edasi ühistu volinike koosolek, aprillist maikuusse, et uus juhataja koosolekul osaleda saaks.
Nurs: Leiva tootmine peab jääma
Tõnise lahkumist kommenteerides ütles Nurs, et nõukogu oli tema tööga rahul ega olnud ka.
Plussina nimetas Nurs, et ühistu on finantsiliselt praeguseks väga heas seisus, aga tootmisega on olnud rohkem probleeme. Murekohana märkis Hiiu Pagari tsehhi, mis tuleb korda teha, muidu tuleb see veterinaar- ja toiduameti ettekirjutuste tõttu lihtsalt kinni panna. “Hiiumaalt ei tohi leivatootmine ära kaduda,” oli tema kindel seisukoht.
Lootes, et kogukond toetab leivatööstuse jätkamist, on ühistu pöördunud ka MTÜ Hiidlaste Koostöökogu (HKK) poole toetuseküsimisega. Kogusumma, mida ettevõte leivatehase täielikuks renoveerimiseks vajaks, jääb miljoni euro kanti. LEADERist loodetakse
200 000 eurost.
Koostöökogu juhatuse esimees Jan Ignahhin kinnitas, et pöördumine on juhatuse töölauale jõudnud, praegu kogutakse lisainfot ja lähiajal on kavas kohtuda ka HTÜ nõukogu liikmetega. “Pagaritööstuse jätkamine on kindlasti oluline nii koostöökogu kui kogu kogukonna jaoks ning seda nii kohaliku toidu tootmise kui töökohtade aspektist,” hindas Ignahhin.
Kuna käimas on kohaliku LEADER-strateegia lõppviimistlus, on tema sõnul teoreetiliselt veel võimalik lisada eelnimetatud projekt strateegiasse kui kogukonna poolt eeldefineeritud projekt. “Kuid seda vaid kogukonna ehk üldkogu heakskiidul, sest kõneall olev toetussumma on LEADER programmi mõistes väga suur,” selgitas Ignahhin. Kas projekt saab kogukonna aktsepti, selgub aprilli teisel poolel, kui toimub HKK üldkogu.
Tõnis: Tegin tööd südamega
Tõnis võttis ettevõtte juhtimise üle pärast seda kui ühistu kauaaegne juht Agu Kohari pensionile jäi. Tõnis meenutas, et juba tööle asudes ütles ta, et 120 töötajaga ettevõtte juhtimine on suur vastutus ja selle võtmiseks peab julgust olema. “Juhtisin ettevõtet esmakordselt. See oli väga vastutusrikas töö ja ma tegin oma tööd südamega,” ütles Tõnis.
Ta lisas, et tal on ka mõned mõtted, mida nüüd edasi teha, kuid need tahavad veel seedimist ja esialgu kavatseb ta lihtsalt puhata, olla koos tütrega ja veeta rohkem aega kodus: “Peale kolme aastat nii vastutusrikast tööd on hea enda jaoks aega võtta, rahulikult puhata ja asjad selgeks mõelda.”
Ta ütles, et on avatud uutele pakkumistele ning kui töökoha leidmiseks tuleb Hiiumaalt ära minna, siis tuleb minna. “Järelikult siis noori siin ei vajata,” ütles Merlin Tõnis, kel varasemast töökogemus pangas, ministeeriumis, kinnisvara valdkonnas ja nüüd siis ka kaubanduses.

Veel lugemist:

Uudised

Hiiumaa karu on taas liikvel ja jäi eile õhtul Sigala külas Jörgen Novitski kaamera ette. Videot jagas naabrimees Jaanus Marrandi. Karuvideo üles võtnud Jörgen...

Uudised

Politsei-ja piirivalveametile tehtud teate kohaselt on tänaseks endine Kärdla osavallavanem Aivar Viidik kahe viimase kuu jooksul kasutanud kahel korral isikliku auto tankimiseks kütusekaarti, mis...

Uudised

Paar kuud kestnud remonditööde järel on Kõpu suvepood avamiseks valmis. Coop Hiiumaa juhataja Kaja Antons ütles, et kauplus plaanitakse avada kolmapäeval, 22. mail. Müüjatena...

Uudised

Hiiumaal on üle nädala püsinud paigal eriti haruldased linnud kaugelt Kanadast – kaks väikest lumehane (Anser rossii), kes seltsivad rändel olevate hanede ja lagledega....