Connect with us

Uudised

Külalised Viisarist Hiiumaal

Soome Viisari LEADER koostöökogu üheksa esindajat veetsid kolm päeva, pühapäevast tänaseni Hiiumaal, et algatada rahvusvahelist koostööprojekti.
“Nende huviks on tugevdada sidemeid Hiiumaa vigursaagijatega, kelle kuulsus juba Eesti piire ületab,” selgitas Hiidlaste Koostöökogu juhatuse liige Anu Pielberg, kes oli kohtumise Hiiumaa poolne korraldaja.
Koostööseminar toimus eile maavalitsuse saalis. Külalised tegid õppe- ja tutvumisreisi Hiiumaal, uurisid Kärdlas Anneli Ainjärve puukujusid, Reigis Jaan Alliksoo Eihveli torni, Viskoosa mänguväljakut “Puuhobu”, külastasid vigursaagija Ivo Männi ja Rita Altmetsa töötubasid.
Läbirääkimised jätkusid õhtusöögil Soera talumuuseumis, kus pandi paika projekti ideekavand, ajakava ja partnerite osaluse üksikasjad.
Kaugemaks eesmärgiks on korraldada Hiiumaal vigursaagimise rahvusvaheline seminar ja töötoad. Viie partnerriigi, Eesti (Hiiumaa), Soome, Poola, Leedu ja Itaalia vigursaagijate töö tulemusel valmib 1000 puust karu, mis saavad kokku Soomes Ilomantsis.
Viisari tegevuskeskus (LAG) asub Saarijärve, Viitasaare ja Äänenkoski valla piirides ning on loodud 2000. aastal endise POMO piirkonna asemel. Nn POMO piirkonnad tekitas Soome riik oma rahade eest siis, kui Euroopa LEADER ei laienenud veel kogu riigi territooriumile.

Veel lugemist:

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Nööbist kinni

Kes tohib Hiiumaa vallavalitsuses kasutada kütusekaarti? Kas osavallavanematel on kütusekaart? Kas varasemalt (enne Aivar Viidiku juhtumit – R.V) on täheldatud kaartide väärkasutamist? Kuidas on...

Uudised

Neli aastat pole vald ohtlike jäätmete kogumisringi tellinud ja nüüdne osutas, kui suur vajadus tegelikult sellise teenuse järgi on, sest autod said enne täis,...

Digileht

Hiiu Leht 03. aprillil Eiffeli eelkäija sai 150 Ohtlike jäätmete ringil jäi ruumist puudu Kas osavallavanemal peaks olema kütusekaart? Kaks naist loovad Kärdlas ilu...