Connect with us

SISUTURUNDUS

5 igapäevast viga, mis põhjustavad juuste hõrenemist


Juuste hõrenemine  ja õhukesed juuksed on murettekitav probleem paljude naiste ja meeste jaoks. Palju on räägitud, et on täiesti normaalne kui päevas langeb välja 50 kuni  100 juuksekarva. Kuigi keegi väljalangevaid juuksekarvu ilmselt üle ei loe, tasub enam kui 100 kaotatud karva korral probleemi põhjuseid täpsemalt uurida. Lisaks tervislikust seisundist tulenevatele põhjustele,  võivad juuksed välja langeda ka sinu igapäevaste harjumuste tõttu . Olles teadlik, mis avaldab sinu juustele halba mõju, saad väikeste elustiili muudatustega olukorda parandada. Näiteks kuuluvad kahjulike harjumuste hulka alljärgnevad: igapäevaste harjumuste tõttu.

Märgade juuste sikutamine. Pärast peapesu ei ole sinu juuste vaatenurgast kasulik neid märjalt kammima hakata või kinnitada tugevasse patsi. Märg juus on veniv ning kipub kergemini katkema. Kuna juuste pesemine ise võib soodustada pusade teket, on hea mõte enne duši juuksed korralikult lahti kammida. Nii on hiljem kuivana neid lihtsam läbi harjata.

Juuksepikendused. Kuigi pikendused annavad sulle ajutiselt uhke Rapuntseli patsi, ei mõju need sinu enda juustele sugugi hästi. Juuksejuured peavad taluma liiga suurt raskust, mille tulemusel saavad kahjustada juuksejuure alguspunktiks olevad folliikulid. Seetõttu juuksed katkevad ning võivad tekkida lausa kiilad laigud peanahal – seisund nimega alopeetsia.

Ühekülgne toitumine. Juuksed vajavad kasvamiseks proteiini ehk valku, biotiini, rauda, B-vitamiini ning veel mitmeid vitamiine ja mineraalaineid. Kui sa toitumise abil oma keha nende ainetega ei varusta, on tulemuseks haprad ja väljalangevad juuksed. Juustele kasulikud toiduained on näiteks munad, avokaado, kala, pähklid, spinat.

Mõningate toodete liigtarvitamine. Teatud tooted nagu juuksespreid, kuivšampoonid, geelid ja õlid võivad liigse kasutamise korral kasu asemel kahju teha. Näiteks sisaldavad mitmed tooted alkoholi, mis kuivatavad juukseid, need muutuvad nõrgaks ja võivad katkeda. Soovitatav on eelistada loodusliku päritoluga juuksehooldustooteid.

Ebapiisav kaitse päikese eest. Saabuva suve valguses on oluline meeles pidada, et lisaks nahale, vajavad kaitset ka sinu juuksed. Intensiivne päike muudab juuksed hapraks ning need kipuvad kergemini murduma. Kuumade ilmade korral kanna peas mütsi või rätti ning kasuta päikesekaitsega tooteid.

Leia sobivad tooted juuste väljalangemise vastu!

Kui ka sinu harjumuste hulka kuulub üks või mitu “juuste surmapattu”, kuid kaunis juus on sulle oluline, tee oma elustiilis mõningad korrektuurid. Et peatada juuste väljalangemine ning anda juuksekasvule kiire lisatõuge, võid harjumuste muutmisele lisaks kasutusele võtta spetsiaalsed selle tarbeks välja töötatud tooted. Naturaalset platsentaekstrakti, aminohappeid ja siidiproteiini sisaldavad  Placent Activ juuksehooldustooted  tekitavad peanahale juuksekasvuks sobivaima keskkonna. Võti peitub terves, korralikult niisutatud ja elastses peanahas, millest omakorda kasvab elujõuline ja terve juus. Tootesarja kuuluvad erinevas suuruses šampoonid ja palsamid, seerum ja erinevad vitamiinid, mida kõike võid kasutada üksikult või omavahel kombineerides. Järjepidevus on parima tulemuse võti, seega läbides kuu või kaks kestva kuuri, mil on kasutusel kõik Placent Activ tooted, märkad esimesi tulemusi juba kahe nädala pärast!

Veel lugemist:

Uudised

Eelmisel nädalal Kärdla osavalla vanema kohalt vabastatud Aivar Viidik soovis naasta volikogusse ja osaleda tänasel (neljapäev -toim) volikogu istungil, kuid valimiskomisjon ei taastanud veel...

Uudised

Pioneeripataljon ehitab maikuus toimuva Kevadtormi õppuse käigus Jõeranna küla elanikele silla, mis küla kaks poolt uuesti kokku liidab. Sildade ja teede ehitamine kaitseväe jõududega...

Intervjuu

Hiljuti avaldatud sõidueksami sooritamise statistikast lähtub, et kõige väiksem tõenäosus sõidueksamist läbi kukkuda on Kärdlas. Kärdlas on esimese korraga eksami ärategijaid 86%, Eesti viletsaim...

Digileht

Hiiu Leht 19. aprillil Miinitõrjeoperatsiooniga näidatakse ka musklit Aivar Viidik süüdistab vallasekretäri takistamises Valgusfoori puudumine Hiiumaal sõidueksamit lihtsamaks ei tee Hiiumaa võrkpalliturniir tuleb 67....