Peipsi järvega piirnevatest omavalitsustest koosnev Peipsimaa valiti järgmise aasta Eesti toidu piirkonnaks. Sellega võtab Peipsimaa tiitli üle Hiiu saarelt – on ju tänavune aasta Hiiumaa maitsete aasta.
Maaeluministeeriumi Eesti toidu programmi projektijuhi Kadi Raudsepa sõnul on see aasta näidanud kohalike maitsete elujõudu. “Hiidlased on leidnud selles võimaluse väga jõuliselt ja edukalt oma toitu tutvustada,” ütles Raudsepp.
Pidulik tiitli ja 1,5meetri pikkuse rändkahvli üleandmine Peipsimaale toimub 1. mail 2017. Peipsimaa maitsete aasta eestvedaja on MTÜ Peipsimaa Kogukonnaköök, mille eestvedaja Tauno Laasik on hästi teada-tuntud ka Hiiumaal.
Maaeluministeeriumi konkursile järgmise aasta Eesti toidupiirkonna tiitli kandja leidmiseks laekus kolm taotlust, millest toidu- ja turismivaldkonna ekspertidest koosnev komisjon valis välja 2017. aasta tiitlikandja. “Peipsimaa taotlus oli hindamiskomisjoni hinnangul kõige põhjalikum kava piirkonna toidutraditsioonide tutvustamiseks nii sise- kui ka väliskülalistele,” selgitas Kadi Raudsepp. “Peipsi järve äärne piirkond on tuntud oma eripärase toidukultuuri poolest. See on kogu Eesti sahver, kus kasvatatud või toodetud kvaliteetset toitu käiakse oma toidulauale toomas.”
Aasta toidupiirkonda valitakse, et aidata kaasa kohaliku toidu ja toidukultuuri tutvustamisele.