Connect with us

Uudised

Dagöplast hoiab südame töös

erakogu
erakogu
AS Dagöplast töötab kriisiajal täie tempoga, suurim oht nende jaoks oleks, kui kauba­liikumine Euroopas aeglustub või seiskub.
“Tootmine on meie süda ja seda on vaja tervena hoida,” ütles ettevõtte tegevjuht Kulvo Pendra eile, et kõik ettevõtte töötajad on terved. “Meie tublid inimesed on tootmise ilusasti käimas hoidnud,” tunnustas ta.
Ettevalmistusi 84 töötajaga ettevõttes koroonaviiruse leviku vältimiseks tehti Dagöplastis juba enne, kui vabariigi valitsus 12. märtsil eriolukorra välja kuulutas.
“Külaliste piiramisega alustasime kohe märtsi alguses, arvuteid kodukontorisse minekuks tellisime juurde ka varem,” rääkis tegevjuht.
“Ettevalmistusi tegime selle järgi, kuidas teadmine probleemi tõsidusest meieni jõudis, jõulisem rakendamine jäi eriolukorra kehtestamise järgsesse aega.”
Uued reeglid
Eesmärk on hoida protsessid ettevõttes käimas võimalikult sarnastena koroonaviiruse eelse ajaga, miinimumini aga on vähendatud kontakte välis­keskkonnaga. Nii ei lubata enam võõraid tehasesse ega kontorisse ja administratsiooni töötajad on kodudesse saadetud. “Väldime koos­käimist ja tehases käimist,” lisas Pendra.
Suhtlemiseks ja koosolekuteks kasutatakse virtuaal­kanalit MS Teams, mis ühtlasi on Norra omanikele kuuluva ettevõtte rahvusvahelise suhtluse vahend.
Tehases puhastatakse-desinfitseeritakse pindasid tihedamini. Reeglid kehtestati kaupade laadimisele. Nii peavad töötajad, kes puutuvad kokku külalistega ehk kauba peale- ja mahalaadijad, kandma kaitsemaske.
Pendra selgitas, et väike kogus kaitsemaske õnnestus saada ettevõtte mitmekesise kontaktidevõrgustiku kaudu.
“On uusi reegleid ja käitumis­juhiseid, aga usume ka inimeste tervesse mõistusesse,” lisas ta.
Tööd jätkub
Ettevõttel tellimusi jätkub ja töötajaid koondada ei plaanita, pigem võetakse tublisid inimesi juurde, et oma meeskonda tugevdada. “Ettevõtte tellimuste maht on hea ja suur osa meie klientidest on riigi- või munitsipaaltaustaga, ka oleme võitnud hiljuti olulisi hankeid,” ütles tegevjuht.
“Ka tootmiseks vajalikud materjalitarned on siiani liikunud, aga see on ka üks meie suurtest riskidest, kui peatub kaubaliiklus Euroopas,” märkis Pendra, et just see on oht, mille puhul oodatakse, et Eesti riik ja Euroopa Liit tegutseksid.
Hiiumaal kehtestatud liikumis­piirangud tema sõnul ettevõtte tööd seni häirinud pole. “Hiiumaa on enda karantiinipanekuga ilusasti hakkama saanud ja kaubad ikka liiguvad. Kui aga kaupade liikumine lõppeb, siis seiskub ka see osa majandusest, mis veel toimib ja poodides algab tõeline paanika,” nentis ta. Pärast haiguspuhangu lõppu on tema hinnangul sellevõrra raskem normaalse heaolu taseme juurde tagasi pöörduda.
Kriisijärgsesse tulevikku vaadates oletas Kulvo Pendra, et kahanev majandus toob tugevama konkurentsi ka nende tootmisvaldkonda: “Selleks on vaja valmistuda, sellepärast hoiame oma arendustegevused käigus.”

Veel lugemist:

Uudised

Politsei-ja piirivalveametile tehtud teate kohaselt on tänaseks endine Kärdla osavallavanem Aivar Viidik kahe viimase kuu jooksul kasutanud kahel korral isikliku auto tankimiseks kütusekaarti, mis...

Uudised

Paar kuud kestnud remonditööde järel on Kõpu suvepood avamiseks valmis. Coop Hiiumaa juhataja Kaja Antons ütles, et kauplus plaanitakse avada kolmapäeval, 22. mail. Müüjatena...

Uudised

Hiiumaal on üle nädala püsinud paigal eriti haruldased linnud kaugelt Kanadast – kaks väikest lumehane (Anser rossii), kes seltsivad rändel olevate hanede ja lagledega....

Uudised

Kärdlas peetud Lääne-Eesti provintsiteatrite festivalil said üheteist trupi seas laureaadiks ka Salme Vallateater ja Taritu Tubateater. Hiidlaste endi Naaditeater tõi Kärdla kultuurikeskusesse ka täismaja...