Jälgi meid

SUVI

UITAJA | Uitamas kõrbe loomemaastikul

Meie pere jaoks on uitamine mõnus aastaringne viis veeta kvaliteetaega. Ja selleks ei pea alati vaba päeva ja maru palju aega olema.

Uitamine Hiiumaa kõrbes ehk Eesti suurimas liivikus – Kaibaldis. | Annamaria Venski

Kui lapsed peale koolipäeva oma trenni Kärdlas olid lõpetanud, tekkis plaan päikesepaistelisest ilmast viimast võtta. Käies peas läbi ümberkaudsed põnevamad kohad, meenus, et ei ole Hiiumaa kõrbes ehk Eesti suurimas liivikus – Kaibaldis – tükk aega juba käinud. Laste mälestus viimasest korrast oli üsna ähmane, kuid elevus ja põnevus kirjeldatu vastu vägagi suur. Nii asusimegi teele. Lühikese autosõidu järel juba terendasidki kahelpool teed tikksirged männid pehmel samblavaibal. Peagi hõikas lastes elevus ja äratundmine: Siin me korjasime pohli ükskord!“ Nii ärkasid mälestused tasahaaval ellu, kirgastusid ja segunesid hetkes olemise võluga. Väike peatus ja metsa apteek avas oma lahked uksed, kus vitamiine otse suhu ja peopessa saime noppida. Pohlade sekka sai isegi mõningaid mustikaid veel korjatud.

Lisa kommentaar

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Veel lugemist:

AMET

Tiiu Alas on talunik, kes arvab, et ilma kiiksuta õiget talupidajat polegi, et osata tuleb vähemalt üheksat ametit ning alati tuleb püüda teha nii...

UUDISED

Hiiumaal tuntud loodusfotograafi Viive-Kai Rebase sõnul mõjub Hiiumaa loodus tema jaoks omamoodi tervendavalt ja seda emotsiooni tahtis ta läbi näituse ka jagada.

UUDISED

Tervisekassa andmetel on hiidlased olnud sel aastal väga usinad soolevähi sõeluuringul osalejad, tehes sellega teistele maakondadele silmad ette.

UUDISED

Kolmapäeval, 25. septembril kell 9.22 teavitati häirekeskust, et Kärdlas Pikal tänaval on jões inimene, kes ei liiguta. Päästjad tõid veest välja surnud naisterahva. Päästjate...