Jälgi meid
Stihl 14.04-20.04

TOIT

PASHA | Lihavõttemagustoit valmib kerge vaevaga

Järgmisel nädalal peetavate lihavõttepühade juurde kuulub idakiriku traditsioonis pasha söömine, mis oma rammususega sobib paastuaja lõppu. Hea magustoidu traditsioon on aga ammu läinud välja kirikuelu piiridest ning seda valmistatakse kõikjal.

Reelika Kasemägi ise kohupiima ei armasta, küll aga pasha valmistamine tuleb välja meisterlikult. | Foto: Kätlin Rist

Kuna küla peal oli kuulda, et Reelika Kasemägi on osav kokk, eriti kohupiimatoitude osas, palusime tal Hiiu Lehe loo jaoks valmistada pashat, et pühade eel lugejaid ärgitada valgurikast maiust tegema. Pasha on tegelikult õigeusklike lihavõtteroog ning sama nime kannavad kreeka ja vene keeles ka ülestõusmis- ehk lihavõtte- ehk paasapühad. Eestis on protestandid või ka usust kaugel olevad inimesed pasha ilusti omaks võtnud, sest hea roog usust ei küsi. 

Please wait...

Lisa kommentaar

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Veel lugemist:

GALERIID

17. aprillil toimus Kärdla Kultuurikeskuses tantsuõhtu, kus tantsiti üheskoos tuusteppi ja teisi tantse.

TEEMA

Muuseumides on seljariiete eksemplare väga vähe – ühed püksid ühest kihelkonnast ja jäku teisest.

PERSOON

Viscosa kultuuritehase suvelavastuse „Jänki seiklused Hiiumaal“ üks osatäitjatest on Risto Vaidla – Eesti Noorsooteatri näitleja, kes pärit Kärdlast. Ta räägib, kuidas taipamine, kes temast...

HOBI

Kuigi võiks arvata, et mida metsasel Hiiumaal ikka taevast pildistada on, siis droonifotograafi sõnul leidub vaateid küll ja veel. Isegi metsamassiiv võib ülevalt vaadates...