Jälgi meid
Tüür bänner

UUDISED

Prantsuse veebileht hiiu kokast Margit Juurest

Veebilehes http://www.ouest-france.fr/ ilmus uudis Hiiumaa koka Margit Juure õpingutest Prantsusmaal.
Eestlanna õpib Le Lude’e restoranis La Renaissance Euroopa Leader meetme kaasrahastusel on käimas koostööprojekt Pays de la Loire, Inglismaa ja Eesti vahel.
Kolm kokka Eestist jõudsid pühapäeval Valle de Loire. Neid koolitatakse piirkonna kolmes restoranis: Beaumont-Pied-de Boeufis, Loir’i Hartas ja Lude’e restoranis La Renaissance.
Margit Juur (29) elab Hiiumaal, kus ta töötab restoranis Lest ja Lammas.
“Me külastasime temaga Marchesseau õunaaeda, kus ta sai näha erinevaid õunasorte, mida võib leida Loire piirkonnast, talu, kus toodetakse kitsejuustu ja traditsioonilist pagaritöökoda,” rääkis Dany Lenoir, restorani La Renaissance omanik.
Teisipäevast alates oli Margit Juur abiks toiduvalmistamisel restorani La Renaissance köögis. Kõige rohkem meeldis talle teha šokolaadifondüüd ja brüleekreemi.
Margit tutvustas ka oma kodukohta, rääkis
kodukülast ja sellest, kuidas ta kodus kalatoite teeb. Koolituse viimasel päeval, laupäeva pärastlõunal, jagavad kõik kolm Eesti kokka õpitut ning valmistavad õhtusöögi kõigile projekti töörühma liikmetele.

Allikas:
www.kogu.hiiumaa.ee

Veel lugemist:

UUDISED

Enam kui poole­tuhande võistlejaga koolispordiliidu kergejõustiku maailma­meistrivõistlustel (MM) osalemine oli hiidlaste jaoks unustamatu kogemus. Ja seda märksa enam kui pelgalt sportlikust vaatevinklist. Ettevalmistused Prantsusmaale...