Jälgi meid
Tüür bänner

UUDISED

Kärdla Rimi peale remonti taas avatud

Kolm nädalat remondiks suletud Kärdla Rimis saab nelja­päeva keskpäevast jälle sisseoste teha.
Kaupluseketi esindaja Katrin Bats ütles, et uuenduskuuri läbinud pood loodetakse taas ostjate jaoks avada 10. veebruaril kell 12.
Lisaks kaupluse ilme värskendamisele oli Batsi sõnul eesmärk ka keskkonna jalajälje vähendamine. Remondi käigus vahetati välja kogu kaupluse külmasüsteem ja külmikud, asendades senised seadmed uute ja keskkonnasõbralikumatega. Samuti saab kauplus uue valguslahenduse, mis on ökonoomsem ja keskkonnale vähem koormav.
Tööde käigus paigaldati uued riiulid ja muudeti kaupluse sisekujundust, välja vahetati ostukärud. Uuendati kaupluse kassade ala, kus edaspidi saab ostude eest tasuda ka iseteenindus­kassades.
Ettevõtte esindaja ütles, et Rimi alustas oma väikeste kaupluste ümberehitamist kaks aastat tagasi. “Jätkame seda teekonda, kuni kõik mini-Rimid läbivad uuendus­kuuri.”
Kärdla kauplus on sel aastal esimene ja järjekorras kolmeteistkümnes mini-­Rimi, kus muudatusi tehakse. Kokku on neid poode 41.
Kärdla kaupluse müügiala pindala on 531 ruutmeetrit, mis teeb sellest keskmise suurusega mini-Rimi. Kaupluses töötab 12 inimest ja kõik töökohad on täidetud.
Alates eelmise aasta lõpust hakkas Kärdla Rimi annetama Toidupangale, sest siis loodi Hiiumaal toimiv Toidu­pank. Batsi andmetel anti kohe esimestel kuudel üle ligi tuhat kilo toitu abivajajatele. Kõige rohkem annetati piima- ja lihatooteid ning leiba ja saia. Puu- ja köögivilja esimesel kuul veel mitte.
“Küll aga on poe meeskond valmis üleantavate toodete kogust kindlasti suurendama, kui neid müügist üle jääb ja vastuvõtjaid leidub,” lubas Bats. Ta tõi võrdluseks Võru kogukonna projekti, milles kohalikud aktiivsed elanikud saavad panustada toidukao vähendamisse ning samal ajal olla vabatahtlikena Toidu­pangale abiks selle toidu laialijagamisel. “Usun, et Hiiumaa on just selline väike koht, kus võiks ju leiduda tegusaid inimesi taolise algatuse korraldamiseks. Võin kindlalt öelda, et Toidupank võtab iga ettepaneku oma töö parendamiseks heal meelel vastu.”

Veel lugemist: