Tänavu osales Eesti parima toiduaine konkursil 17 Eesti väikeettevõtet, kes viisid hinnata 32 toodet. Hiiumaad esindasid HTÜ Tootmine odrajahukarask ja porgandi-astelpajukreem.
“Tänavu on meil eriti hea meel selle üle, et piirkondlikul konkursil osaleb pea kolmandiku võrra rohkem tooteid kui eelmisel aastal,” kommenteeris Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.
Žürii hindas tooteid teisipäeval, 12. märtsil Tartu kutsehariduskeskuses.
Konkursi parimad piirkondlike väikeettevõtjate tooted selgitati neljas kategoorias: Lõuna-Eesti väikeettevõtete parima toiduaine tiitlile kandideerib viis, Põhja-Eestis kuus, Virumaal kolm ja Lääne-Eestis tervelt üheksa toodet.
Konkursivõitjad kuulutatakse välja koos Eesti parim toiduaine 2013 konkursi üldvõitjatega aprilli lõpus toimuval Eesti toiduainetööstuse aastakonverentsil.