Peipsimaa Kogukonnaköögi peakokk Tauno Laasik võitis esikoha ülemaailmsel toidufestivalil, mis toimus 18.–19. juulini Udmurtias Bõgi külas, mis valiti Soome-ugri kultuuripealinnaks 2014.
Laasik, kelle hinnangul võiks seda festivali julgelt võrrelda Bocus d`Origa Soome-ugri kultuuriruumis, pälvis ka publiku preemia.
Osales üheksa professionaalsete kokkade juhitud võistkonda. Toit tuli valmistada pooleteist tunni jooksul etteantud kohalikest toiduainetest. Tauno Laasik andis esikohale tulnud toidule nime “Tegime, mis suutsime!”.
Laasik ütles, et kasutab toiduvalmistamisel alati vaid kohalikku, Eesti päritolu tooraineid: “Ma ei taha olla kokaks kusagil mujal, kui Eestis, sest armastan oma maad ja kõike värsket ning kohalikku, mida meie tublid põllu- ja kalamehed toodavad.”
Festivali teisel päeval valmistasid osalevate riikide võistkonnad oma rahvustoite, Eesti võistkond pakkus mulgi putru, grillitud vutte, suitsusauna sinki, marineeritud räimi, rukkileiba, kama ja Eesti õlut.
Hiidlaste Koostöökogu esindajatena osalesid festivalil LEADER tegevuskeskuse juhataja Reet Kokovkin ning Hiiumaa kohaliku toidu ja Sirguvate Söögisellide projektijuht Ly Kaups.
Festivalil oli tuhatkond osalejat, sõit sai teoks tänu Hõimurahvaste programmi kaasfinantseerimisele.
Järgmise Soome-ugri kultuuripealinna tiitlile kandideerib ka Obinitsa küla Võrumaalt.