Kui aias on sibul oma rohelised pealsed külge kasvatanud, siis tundub roogade jaoks kõik taas paigas olevat. Isegi, kui ma mingil aastal muud mulda kevadel ei pista, siis sibula alati ning talvel saab pealseid lillepotis mugulast ajatatud. Ega poe sibul pole kunagi sama maitsega kui oma aiamaal kasvatatud. Tegelikult on sibula mugul hariliku sibula küpsenud ja puhkeseisundis jämenenud lühivõsu. Aga see polegi oluline. Oluline on selle alati toitu täiendav maitse. Ja see lõhn, eriti kui praadida.
SUVI
AIAKÖÖK | Sibul päästab päeva
Või minu puhul oleks õigem öelda, et toidu. Kasutan sibulat praktiliselt iga päev pea igas soolases roas – mugulat või pealseid, vahel ka mõlemaid koos. Sibul sünnib patta panna, võileivale, salatisse, pirukasse, ahju, isegi moosi. Võimalusi on veelgi.
Veel lugemist:
ELU
Hiiumaal ei pane tähelegi, kui kellelgi saare kirjaga pusa seljas. Välismaal on aga teised lood.
UUDISED
Kärdla osavalla välja kuulutatud Teabemaja esimese korruse rendihankele pakkumise tegi OÜ Realiseerimiskeskus. Leping hanke võitjaga on sõlmimisel ja ruumid antakse rentnikule üle 1. novembrist.
UUDISED
Hiiumaa vallavolikogu istung toimub 19. septembril algusega kell 15.00 Kärdlas.
UUDISED
Mitu arvamusliidrit on käinud välja mõtte, et Suuremõisa lossi võiks kolida Hiiumaa vallavalitsuse. Vallanem Hergo Tasuja märkis tehtud sotsiaalmeedipostituses, et kuna Riigimaja ehitamine on...