Jälgi meid

SUVI

AIAKÖÖK | Sibul päästab päeva

Või minu puhul oleks õigem öelda, et toidu. Kasutan sibulat praktiliselt iga päev pea igas soolases roas – mugulat või pealseid, vahel ka mõlemaid koos. Sibul sünnib patta panna, võileivale, salatisse, pirukasse, ahju, isegi moosi. Võimalusi on veelgi.

Pilt on Katrini poolt tehtud kodukohviku prooviküpsetamise ajal ja seda pirukat saab tulla maitsma nende kodukohvikusse „Jätski“ | Katrin Kivivuori

Kui aias on sibul oma rohelised pealsed külge kasvatanud, siis tundub roogade jaoks kõik taas paigas olevat. Isegi, kui ma mingil aastal muud mulda kevadel ei pista, siis sibula alati ning talvel saab pealseid lillepotis mugulast ajatatud. Ega poe sibul pole kunagi sama maitsega kui oma aiamaal kasvatatud. Tegelikult on sibula mugul hariliku sibula küpsenud ja puhkeseisundis jämenenud lühivõsu. Aga see polegi oluline. Oluline on selle alati toitu täiendav maitse. Ja see lõhn, eriti kui praadida.

Veel lugemist:

ELU

Hiiumaal ei pane tähelegi, kui kellelgi saare kirjaga pusa seljas. Välismaal on aga teised lood.

UUDISED

Kärdla osavalla välja kuulutatud Teabemaja esimese korruse rendihankele pakkumise tegi OÜ Realiseerimiskeskus. Leping hanke võitjaga on sõlmimisel ja ruumid antakse rentnikule üle 1. novembrist.

UUDISED

Hiiumaa vallavolikogu istung toimub 19. septembril algusega kell 15.00 Kärdlas.

UUDISED

Mitu arvamusliidrit on käinud välja mõtte, et Suuremõisa lossi võiks kolida Hiiumaa vallavalitsuse. Vallanem Hergo Tasuja märkis tehtud sotsiaalmeedipostituses, et kuna Riigimaja ehitamine on...