Jälgi meid
Stihl 2-8.06

SUVI

AIAKÖÖK | Sibul päästab päeva

Või minu puhul oleks õigem öelda, et toidu. Kasutan sibulat praktiliselt iga päev pea igas soolases roas – mugulat või pealseid, vahel ka mõlemaid koos. Sibul sünnib patta panna, võileivale, salatisse, pirukasse, ahju, isegi moosi. Võimalusi on veelgi.

Pilt on Katrini poolt tehtud kodukohviku prooviküpsetamise ajal ja seda pirukat saab tulla maitsma nende kodukohvikusse „Jätski“ | Katrin Kivivuori

Kui aias on sibul oma rohelised pealsed külge kasvatanud, siis tundub roogade jaoks kõik taas paigas olevat. Isegi, kui ma mingil aastal muud mulda kevadel ei pista, siis sibula alati ning talvel saab pealseid lillepotis mugulast ajatatud. Ega poe sibul pole kunagi sama maitsega kui oma aiamaal kasvatatud. Tegelikult on sibula mugul hariliku sibula küpsenud ja puhkeseisundis jämenenud lühivõsu. Aga see polegi oluline. Oluline on selle alati toitu täiendav maitse. Ja see lõhn, eriti kui praadida.

Please wait...

Veel lugemist:

UUDISED

Tänavu veebruaris võttis Hiiumaa vald Riigimetsa majandamise keskuselt üle kaks Saarnaki laiul asuvat kinnistut – Rehe kinnistu, kus asuvad rehemaja ja laut, ning Saarnaki...

GALERIID

Raamatuaastale kohaselt ja Hiiumaa kirjandusfestivali päevakavasse põimituna esitleti 5. juunil Baabade kohvikus Piret Eesmaa uut raamatut “Hiirekõrvul”.

ELU

Inglastest isa ja tütar Alex ning Maisey Laur usuvad, et on muusikahuvi pärinud oma Hiiumaa esivanematelt.