Jälgi meid
Hiiumaa kultuuriselts kuni 13.12

SUVI

AIAKÖÖK | Sibul päästab päeva

Või minu puhul oleks õigem öelda, et toidu. Kasutan sibulat praktiliselt iga päev pea igas soolases roas – mugulat või pealseid, vahel ka mõlemaid koos. Sibul sünnib patta panna, võileivale, salatisse, pirukasse, ahju, isegi moosi. Võimalusi on veelgi.

Pilt on Katrini poolt tehtud kodukohviku prooviküpsetamise ajal ja seda pirukat saab tulla maitsma nende kodukohvikusse „Jätski“ | Katrin Kivivuori

Kui aias on sibul oma rohelised pealsed külge kasvatanud, siis tundub roogade jaoks kõik taas paigas olevat. Isegi, kui ma mingil aastal muud mulda kevadel ei pista, siis sibula alati ning talvel saab pealseid lillepotis mugulast ajatatud. Ega poe sibul pole kunagi sama maitsega kui oma aiamaal kasvatatud. Tegelikult on sibula mugul hariliku sibula küpsenud ja puhkeseisundis jämenenud lühivõsu. Aga see polegi oluline. Oluline on selle alati toitu täiendav maitse. Ja see lõhn, eriti kui praadida.

Veel lugemist:

SPORT

Mitmekordne petanki Eesti meister ja ala eestvedaja Margus Berkmann avas Viimsis uue petanki sisehalli, mis taastab pärast Harku halli lammutamist võimaluse tegeleda spordialaga ka...

UUDISED

Hiiumaa naiskodukaitsjate üleskutse, kududa saarelt pärit ajateenijatele jõuluks soojad sokid, leidis üllatavalt sooja vastuvõtu. Üks, kes tõi sõdurpoistele saatmiseks korraga koguni 40 paari sokke,...

UUDISED

Hiiumaa vallavolikogu valis reedel vallavanemaks Hergo Tasuja kelle poolt hääletas 17 ja vastu neli saadikut.