Kui aias on sibul oma rohelised pealsed külge kasvatanud, siis tundub roogade jaoks kõik taas paigas olevat. Isegi, kui ma mingil aastal muud mulda kevadel ei pista, siis sibula alati ning talvel saab pealseid lillepotis mugulast ajatatud. Ega poe sibul pole kunagi sama maitsega kui oma aiamaal kasvatatud. Tegelikult on sibula mugul hariliku sibula küpsenud ja puhkeseisundis jämenenud lühivõsu. Aga see polegi oluline. Oluline on selle alati toitu täiendav maitse. Ja see lõhn, eriti kui praadida.
SUVI
AIAKÖÖK | Sibul päästab päeva
Või minu puhul oleks õigem öelda, et toidu. Kasutan sibulat praktiliselt iga päev pea igas soolases roas – mugulat või pealseid, vahel ka mõlemaid koos. Sibul sünnib patta panna, võileivale, salatisse, pirukasse, ahju, isegi moosi. Võimalusi on veelgi.
Veel lugemist:
SPORT
Möödunud nädala lõpusl toimunud Hiiumaa Rahvarallil startis 145 ekipaaži, kellest üheksa olid hiidlased. Hiiumaa Rahvaralli oli ka Eesti karikasarja viimane etapp, mille lõpuks selgusid...
UUDISED
Hiiumaa aasta parima sportlase konkursil valitakse lõppeva aasta parimad sportlased, treenerid, ja võistkonnad, kes elavad või töötavad Hiiumaal, on Hiiumaa spordiklubi liikmed või on...
PERSOON
Kindel märk selle kohta, et armastus koerte vastu on Anneli Ilumetsa elu ja valikuid palju mõjutanud, on see, et ta saabub kokkulepitud kohtumisele, kaasas...