Jälgi meid

SUVI

AIAKÖÖK | Sibul päästab päeva

Või minu puhul oleks õigem öelda, et toidu. Kasutan sibulat praktiliselt iga päev pea igas soolases roas – mugulat või pealseid, vahel ka mõlemaid koos. Sibul sünnib patta panna, võileivale, salatisse, pirukasse, ahju, isegi moosi. Võimalusi on veelgi.

Pilt on Katrini poolt tehtud kodukohviku prooviküpsetamise ajal ja seda pirukat saab tulla maitsma nende kodukohvikusse „Jätski“ | Katrin Kivivuori

Kui aias on sibul oma rohelised pealsed külge kasvatanud, siis tundub roogade jaoks kõik taas paigas olevat. Isegi, kui ma mingil aastal muud mulda kevadel ei pista, siis sibula alati ning talvel saab pealseid lillepotis mugulast ajatatud. Ega poe sibul pole kunagi sama maitsega kui oma aiamaal kasvatatud. Tegelikult on sibula mugul hariliku sibula küpsenud ja puhkeseisundis jämenenud lühivõsu. Aga see polegi oluline. Oluline on selle alati toitu täiendav maitse. Ja see lõhn, eriti kui praadida.

Please wait...

Veel lugemist:

UUDISED

Laupäeval Soomes toimunud kopteriõnnetuse ohvriks oli ka Hiiumaalt pärit Lilit Jaagant (Leis).

TEEMA

Sügisel tantsuproove alustades sai eesmärgiks võetud reis festivalile Itaaliasse.

PÄÄSTE

Möödunud nädalal reageerisid Lääne-Eesti Pommigrupi demineerijad sündmusele, kus Kärdlast leiti kuuri renoveerimise käigus reaktiivgranaadi lõhkepea. Demineerijad tegid lõhkepea hävituskohas kahjutuks.

UUDISED

Emmaste Põhikooli õpilane Anna-Ly Pruunlepp saavutas Vabariigi Presidendi auhindadele toimunud ajalooalaste uurimistööde võistlusel "Kestmine ja katkemised" põhikooli arvestuses auväärse teise koha.