Jälgi meid

ARVAMUS

MINEMA AETUD | Kel jõud, sel õigus

Aastakümneid kalurite vahel kehtinud kirjutamata kokkulepped püügikohtade osas ei maksa mõne jaoks enam midagi. Jõud maksab.

31. mai hilisõhtul hämardub. Sätin vastu ööd merele minema, sest keskööl kaob lahesopi lõpus kalapüügi piirang ja tuleb oma mõrrakohale püünised sisse panna, sest muidu mul sügisel seda püügikohta enam ei ole. Mis siis, et kümme aastat olen isa jälgedes samas paigas kala püüdnud. Mõrrakohad on teiste kaluritega olnud juba isal aastakümneid kokku lepitud ja need lepped on kenasti pidanud.

Mõrdade vahekaugused on sellised, et rohkem sinna lahe­sopi otsa neid panema ei mahu. Seni pole see kellegi jaoks olnud probleem. Jah, ametlikult ei ole kinnitatud mõrrakohti olemas, aga kui palju kalureid tahab samas lahes püüda, tuleb kokku leppida. Seni on alati nii hakkama saadud ja kõik on saanud oma püügid tehtud.

Lisa kommentaar

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Veel lugemist:

GALERIID

Kasteinide kodu Sõru ja Emmaste vahel on 360 kraadi tuultele ja päiksele avatud ja uhked rookatused paistavad kaugele üle väljade.

POLITSEI

Jaanipühadel oli Hiiumaa politseil küll veidi tihedamad tööpäevad, kuid pigem olid pühad rahulikud. Pühade omanäoliseima teoga sai hakkama autojuht Kärdla-Käina maanteel, kellele politsei andis...

UUDISED

Parimad maasikad olen korjanud kõigil lapsepõlve suvedel Kärdlast Hausmasse või vastassuunas kõmpides. Palava ilmaga mööda kruusatee perve lonkides ja lõhnavaid punaseid marju rohukõrre otsa...

GALERIID

23. juunil toimus Luguse külas Jaaniturniir võrkpallis. Turniirile pääses osalema 12 võistkonda. Turniiri korraldajateks olid Käina Spordikeskus ja Käina Spordiklubi.