Luidjal Meite möte trahteri ees tervitab perenaine Ene sooja naeratusega ja kutsub lahkelt tuppa. November on seekord tavapärasest päikselisem ja soojem, sestap oli esialgne mõte õues lõkkel kilu valmistada. Ent toa hubasus julgustab üsna kiiresti ümber mõtlema: kaminas praksuv tuli, köögist tulevad head lõhnad ja põue pugev soojus.
TOIT
HÕRK KALA | Pahlakilude nõks peitub lihtsuses
Kilu on praegu ilus, suur ja värske ning kohe kutsub kokkama. Ene Reidma juhendamisel valmistame klassikat, mida pole palju nimetada üheks hiidlaste rahvusroaks. Pahlakilu on heaks näiteks, kuidas piisab vähesest, et luua midagi tõeliselt maitsvat ja kosutavat.
Veel lugemist:
ULGUHIIDLANE
Nelja poja ja abikaasaga elab Kanepis, väikeses Põlvamaa alevis hiidlane Maarja Lihten. Pere ei teadnud enne kolimist Kanepi kohta suurt midagi. Nüüd, kolm aastat...
KÜLALUGU
Kui Tahkuna ots ja tuletorn on vaieldamatult Hiiumaa üks tuntumaid paiku, siis poolsaare alguses leiab aga kesk metsa külasid, kus vaid mõni elanik.
UUDISED
Keskkonnaagentuur avaldas kaardi, kuhu koguti kokku eestlaste lemmikkohad. Kokku kogunes Eesti kaardile 181 lemmikkohta, mis kõik asuvad looduses ja igal lisatud punktil on eriline...
PERSOON
Ilmselgelt ei ole Saaremaal väga palju selliseid inimesi, kes ei teaks Emmastest pärit Urmas Rämmalit. Aga kindlasti on palju neid, kes ei tea, et...