Jälgi meid

UUDISED

Saarlane lõpetas Sebastienide ülemvõimu

Toyota Gazoo Racing Team
Ott Tänak alustas WRC Kataloonia ralli punktikatset teadmisega, et MMtiitli kindlustamiseks peab ta katsel Thierry Neuville’i edestama või talle minimaalselt kaotama, eestlane sõitis aga välja võimsa aja ning tõusis Kataloonia ralli üldarvestuses koguni teiseks.
See ja punktikatse võit tagasid talle esimese eestlasena ka MMtiitli. Ühtlasi sai Tänakust 15 aasta järel esimene mitte-prantslasest maailmameister, alates 2004. aastast oli MMtiitli võitnud kas Sebastien Loeb või Sebastien Ogier.
Viimast võistluspäeva kolmandalt kohalt alustanud Tänak-Järveoja kaotasid päeva kolme esimese katse järel teisel kohal olnud Dani Sordole 5,8 sekundit, aga eestlased võitsid punkti­katse nii võimsalt, et lõpetasid ralli Thierry Neuville’i järel teisel kohal.
“Elu on näidanud, et midagi ei kuku lihtsalt sülle ja kõik tuleb ise kätte võidelda,” ütles Tänak pärast rallit ERRile.
Veidi varem oli Tänak WRC otseülekandes öelnud: “Kõige sellega hakkama saada – see on olnud mu elu unistus. Võite seda ette kujutada, aga ilmselt ei suuda.”
ERRi reporter küsis, kas tunne, mis teda MMtiitli kindlustamise järel valdab, on selline, mida ta ootas? “Ma usun, et sellega harjumine võtab veidi aega. Kõiki lähedasi pole veel näinud, aga nende jaoks on see kindlasti väga oluline. Elus on ikkagi palju ära antud sellega, et saaksime seda teha ja et see täna tagasi maksis, on väga oluline,” kinnitas Tänak.
“Mida rohkem eestlasi siin oli, seda suurem surve mul ka peal oli, aga suur tänu tiimile – see on olnud vägev! Mu ema ütles mulle eile, et kui Ott midagi tahab, siis ta selle ka saab. Pidin selle täide viima,” naeris värske maailmameister.

Veel lugemist:

UUDISED

Autospordi liidu galal sai peatähelepanu muidugi saarlane Ott Tänak ja tema kaardilugeja Martin Järveoja, aga pjedestaalile oli asja ka hiidlastel. Laupäeval toimus Saku Suurhallis...