Connect with us

Uudised

Hiidlased tutvustavad ERMis… sülti

Eesti rahva muuseumi jõulu­laadal, 15. detsembril tutvustatakse süldi keetmise ja söömise tavasid ning õpitakse tegema sealuust vurri. Sülti kui pidutoitu, aga ka vaimset kultuuripärandit tutvustavad Reet Kokovkin Hiidlaste Koostöökogust ning Kaja Antons ja Arno Kuusk osaühingust Hiiumaa Köök ja Pagar. Muuhulgas arutletakse ka selle üle, mida toob sülditootmises kaasa hiidlaste poolt taotletud Euroopa Liidu kvaliteedimärk.
Sült on Eestis armastatud traditsiooniline toit. Lisaks laialtlevinud kodusele süldi­valmistamisele on sült üks nendest rahvustoitudest, mida võib leida ka poelettidelt üpriski suures valikus. Selleks, et esile tõsta traditsioonilist ning mahedat sülti, on Eesti algatanud süldile Euroopa Liidu tähise “Garanteeritud traditsiooniline toode” taotlemise. Tähis antakse toiduainetele, mis on toodetud traditsioonilisi tootmisviise või retsepte kasutades.

Veel lugemist:

Teema

Nüüdsest saab Hiiumaal minna iseseisvalt ämmaemanda vastuvõtule, perearst saab määrata koduõenduse ning haiglas olijatele on võimalik pakkuda sotsiaaltöötaja tuge.  Iseseisvat ämmaemanda vastuvõttu seni haiglas...

Uudised

Kui volikogu istungitel on tavapäraselt rohkem küsimusi opositsioonil, siis seekord pommitas vallavalitsust kriitiliste küsimustega äsja osavallavanema ametist vabastatud reformierakondlane Aivar Viidik. Aivar Viidiku sõnavahetused...

Uudised

Möödunud laupäevast alates tegutseb Kärdlas mittetulunduslik ühendus, millele asutajad andsid nimeks Kärdla Linna Selts. Tegu on seltsiga, mille liikmed toetuvad omaalgatusele ja seavad eesmärgiks...

Arvamus

Turismihooaeg on vaikselt ent järjekindlalt lähemale nihkumas. Ainult kohane tundub küsida – mis on sinu jaoks see midagi, mida iga külaline võiks, peaks tahtma...