Connect with us

Uudised

Hiidlased tutvustavad ERMis… sülti

Eesti rahva muuseumi jõulu­laadal, 15. detsembril tutvustatakse süldi keetmise ja söömise tavasid ning õpitakse tegema sealuust vurri. Sülti kui pidutoitu, aga ka vaimset kultuuripärandit tutvustavad Reet Kokovkin Hiidlaste Koostöökogust ning Kaja Antons ja Arno Kuusk osaühingust Hiiumaa Köök ja Pagar. Muuhulgas arutletakse ka selle üle, mida toob sülditootmises kaasa hiidlaste poolt taotletud Euroopa Liidu kvaliteedimärk.
Sült on Eestis armastatud traditsiooniline toit. Lisaks laialtlevinud kodusele süldi­valmistamisele on sült üks nendest rahvustoitudest, mida võib leida ka poelettidelt üpriski suures valikus. Selleks, et esile tõsta traditsioonilist ning mahedat sülti, on Eesti algatanud süldile Euroopa Liidu tähise “Garanteeritud traditsiooniline toode” taotlemise. Tähis antakse toiduainetele, mis on toodetud traditsioonilisi tootmisviise või retsepte kasutades.

Veel lugemist:

Ahto ilmajutud

Nagu ka eelnevalt mainitud, siis stabiilset talveilma ei paista ega tule ka see nädal. Küll aga on märke stratosfääri soojenemisest, mis viitab polaarpöörise nõrgenemisele...

Uudised

Rahvastikuregistrisse kantud Hiiumaa laste nimed kordavad üleriiklikke nimetrende ühe erandiga, milleks on lemmikuim poisinimi Mattias. Poisinimi Mattias, mida viimase viie aasta jooksul Hiiumaal lastele...

Uudised

Kaks Kärdla perearsti, doktor Meeli Paesüld (66) ja doktor Lia Prigoda (67) loobuvad praksisest 1. juunil 2023. Perearstil tuleb nimistust loobumisest kuus kuud ette...

Persoon

Kai Kallas (34) töötab Kärdla sadama kail Tareste lahe kaldal. Tema juurde kontorisse pääseb väikesest valgest uksest Yacht Service’i ellingu valges seinas, mida peaaegu...