Lausa rõõm on kuulda, kuidas noored mehed, Roograhu sadama restorani kokad, räägivad oma tööst, toidust, mida nad valmistavad, südame ja hingega.
Suurepärane, et soomlasest restoranipidaja Jari Lindroos väärtustab kohalikku, hiiumaist toorainet.
Ja hea, et juba on lisaks kalale, omamaist lauale võtta ka saare karjamaadelt ning köögi- ja puuviljaa edadest. Ehkki seda võiks rohkemgi olla, sest mille poolest on Poola kartul või Hollandi õun oma saarel kasvanust paremad.
Toit on märksa tähtsam kui me ehk seda teadvustame. See ei pruugi olla pelgalt kõhutäide, vaid ka rõõm ja nauding. Ehk sellepärast prantslannad ei lähegi paksuks, et süüakse mitte nälja, vaid seltskonna pärast?
Kui lähed kvaliteetsesse söögikohta, saad selliste kokkade valmistatud toidust naudingu silmadele, haistmis- ja maitsemeeltele ja lõpuks ka kõhule. Annab ju kvaliteetne toit energiat ja lisaks hea emotsiooni.
Hiiumaale tuli sel sügisel suur tunnustus – avastamata toiduturismi sihtpunkt!
Suured teened selle tunnustuse saamisel on ilmselt paljudel, aga Hiiu Leht märgiks ära Ly Kaupsi ja Heli Hahndorfi kohaliku toidu arendamise eestvedaja rolli.
18. detsember 2015