Connect with us

Uudised

Kagadze jätkab volikogu juhina

Neljapäevase Hiiu vallavolikogu istungi algul teatas IRLi fraktsiooni liige Tiit Harjak, et allakirjutanud võtavad tagasi umbusaldusavalduse volikogu esinaisele Margit Kagadzele.
Harjak selgitas lehele, et umbusaldusavaldus oli seotud loodetava uue koalitsiooni moodustamisega, kuid see ei õnnestunud. Volikogu esimehe kohta soovis volikogusse naasnud Tarmo Kriis (KE) ja vastutasuks lubas ta anda oma hääle Georg Linkovi ametisse tagasisaamise toetuseks: “Kuid üks mees hääletas teisiti kui lubas ja selle mehe nimi oli Kriis.”
“See umbusaldus ei lähtunud Margiti tööst, vaid oli puhtalt poliitmäng,” andis toimunule hinnangu abivallavanem Jaanus Valk.
Kagadzet umbusaldasid esmaspäevasel erakorralisel istungil IRLi liikmed Annely Veevo, Georg Linkov, Tiit Harjak, Toivo Saue, Meelis Pielberg ja Hüllo-Kristjan Simson. Lisaks Ivo Eesmaa (SDE) ja valimisliidust Üks Hiiumaa (VL1H) lahkunud Aivi Telvik.
Neljapäeval esitas Tarmo Kriis volikogust tagasiastumise avalduse. Volikogu liige Artur Valk (RE) vahendas Kriisi sõnumit, et ta otsustas volikogust lahkuda, kuna näeb, et tal pole kogukonna toetust.
Kriisi asemele määras valimiskomisjon volikogusse tema asendusliikme Jüri Ojasoo (RE).
Küsimusele, mis seoses selle vahetusega võib muutuda, ei osanud Harjak reedel vastata: “See on nii uus informatsioon, et me ei ole seda fraktsioonis ega kuskil veel arutada jõudnud.”
Samas ütles Harjak, et mõneks ajaks võib volikogus loota kodurahu.

Veel lugemist:

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Nööbist kinni

Kes tohib Hiiumaa vallavalitsuses kasutada kütusekaarti? Kas osavallavanematel on kütusekaart? Kas varasemalt (enne Aivar Viidiku juhtumit – R.V) on täheldatud kaartide väärkasutamist? Kuidas on...

Uudised

Neli aastat pole vald ohtlike jäätmete kogumisringi tellinud ja nüüdne osutas, kui suur vajadus tegelikult sellise teenuse järgi on, sest autod said enne täis,...

Digileht

Hiiu Leht 03. aprillil Eiffeli eelkäija sai 150 Ohtlike jäätmete ringil jäi ruumist puudu Kas osavallavanemal peaks olema kütusekaart? Kaks naist loovad Kärdlas ilu...