SA Hiiumaa Sadamad annab rendile Kärdla sadamas asuva äripinna, mis koosneb paadikuuri hooneosast ja sellega piirnevast õuealast, kus mullu suvel oli avatud suvine söögikoht Resto Kuur. Sihtasutuse juhatuse liige Liina Härm ütles, et huvilisi oodatakse julgemalt pakkuma erinevaid ideid, sest konkurss ei käi tingimata puhtakujulise restorani avamise peale.
Pakutav pind on eriline, tõdes Härm, ning tuleb toitlustusteenuse pakkumiseks nagunii kohandada vastavalt ettevõtja vajadustele: “Seega ei pea oma unistuste söögikoha ideega liialt tagasihoidlik olema – ka väikesele pinnale võib lennukaid lahendusi paigutada.”
Samas – kuna Kärdla sadam on oma kahe restoraniga, Kork ja Kuur, olnud heas kuulsuses nii saarel kui mere taga, tahab sihtasutus seda mainet hoida, tõdes Härm. Seepärast on tema sõnul tähtis, et söögikoht sobiks just Kärdla sadamasse, pakutav toit ja teenindus oleks suurepärane ning koostöö rendileandja ja rentniku vahel ladus.
Praeguse sihtasutuse eelkäija, SA Kärdla sadam, mis praeguseks likvideeritud, kuulutas suvehooajaks sadama territooriumile toitlustaja leidmiseks konkursi välja
2014. aastal, kui Kärdla sadam avati. Paadikuuri rajatud ajutine müügikoht oli algselt planeeritud üheks hooajaks,
1. maist kuni 31. augustini 2015. Toona kahe pakkujaga konkursi võitnud OÜ Resto Kuur juhataja Heimar Kuuskler avas endises paadikuuris menuka Resto Kuur, mis tegutses seal kokku kuus aastat.
Seekordne konkurss viiakse läbi teist korda, sest mullu novembris oli pakkujaid vähe, vaid kaks ja võitjat ei selgunud. Pakkumuste esitamise uus tähtaeg on reedel, 5. veebruari keskpäeval.