Connect with us

Uudised

Hiiumaal investeeritakse riigiteedesse tänavu miljon eurot

accelerista.com
Sel aastal on maanteeametil Hiiumaal plaanis korduspinnata 42,5 kilomeetrit teid ja likvideerida üks liiklusohtlik koht, järgmise aasta suuri ehitusobjekte veel projekteeritakse.
Maanteeameti Lääne teehoiu osakonna juhataja Hannes Vaidla ütles, et Hiiu maakonnas on riigiteedesse sel aastal kavas investeerida 1,02 miljonit eurot.
Kruusateede säilitus­remonti tehakse 4,5 kilomeetril, kordus­pindamist 42,5 kilomeetril, 2,1 kilomeetrit on plaanis pinnata mössiga. Naljaka nimega teekatet möss katsetas maanteeamet mullu Ida-Virumaal ja Hiiumaal kasutatakse seda tänavu esma­kordselt. Vaidla ütles, et ootab ka ise huviga sellise pindamise tulemust. Mössiga kaetakse kaks teelõiku, üks Heltermaa poolt tulles enne Kärdlat, samasuguse katte saab ka Kõrgessaare alevi ehk Viskoosa tee.
Möss on mörditaoline, kindla retsepti järgi külmalt segatud peeneteralise killustiku, emulsiooni ja lisandite segu, mis kantakse teekattele. Sidus­ainena kasutatakse mössis tsementi, klaasfiiberkiudu ja lateksit. See muudab segu elastseks ning võimaldab seda teele kanda õhukese, kuni 30millimeetrise kihina. Mössi saab laotada nii käsitsi kui masinaga ning seda saab kasutada ka tee parandamiseks ehk pindamiseks.
Sel aastal ehitatakse ümber ka liiklusohtlik Emmaste-Luidja maanteel asuv Hüti ristmik. Hannes Vaidla märkis, et töövõtja leidmiseks on ettevalmistamisel riigihange.
Projekteerimisel on järgmise aasta suured teeehitustööd: Tubala-Tammela lõigu rekonstrueerimisprojekt,
Ristivälja-Käina asulavahe lõigu põhiprojekt ning Suure­mõisa-Käina-Emmaste ja Käina-Hüti ristimike ümberehitamise põhiprojektid.
Mullu arendas maanteeamet kogu Eesti teedevõrku 179 miljoni euro eest, tänavu investeeritakse Eesti teedesse 190 miljonit eurot.

Veel lugemist:

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Taskuhääling

Köikide Jüttude kümnendas osas käis külas Hiidlaste Koostöökogu juht ja kalur Ilmi Aksli.

Nööbist kinni

Kes tohib Hiiumaa vallavalitsuses kasutada kütusekaarti? Kas osavallavanematel on kütusekaart? Kas varasemalt (enne Aivar Viidiku juhtumit – R.V) on täheldatud kaartide väärkasutamist? Kuidas on...

Uudised

Neli aastat pole vald ohtlike jäätmete kogumisringi tellinud ja nüüdne osutas, kui suur vajadus tegelikult sellise teenuse järgi on, sest autod said enne täis,...