Connect with us

Uudised

Turismiklastrit koordineerib Kristel Üksvärav

HIIUMAA ARENDUSKESKUS
Loodavat Hiiumaa turismiklastrit palkas Hiiumaa Arenduskeskus käima lükkama ja koordineerima Kristel Üksvärava, kes saarel tuntust kogunud Pühalepa muusikafestivali ühe korraldajana.
Üksvärav on hariduselt rootsi ja soome keele filoloog (MA), kes valdab lisaks rootsi ja soome keelele inglise ja vene keelt, mõistab ka norra ja taani keelt. Kristeli viimane ja ka praegune töökoht turismi­klastri juhtimise kõrvalt, on kultuuriministeerium, kus ta töötab välis­suhete osakonna nõunikuna. Üksväravate kolmelapseline pere on end sisse seadnud Kõrgessaare osavalla Reigi küla suvekodusse ning seda­kaudu aina rohkem saare­eluga seotud.
Hiiu Lehele ütles Kristel Üksvärav, et on meeldivalt üllatunud positiivsest tagasisidest enda valimisele sellele töökohale.
Üksvärav hakkab vastutama turismivaldkonna arengute eest ning tegema koostööd turismiklastri ümarlauaga, mis koosneb spetsialistidest ja turismi­ettevõtjatest.
Uue juhtimismudeli välja­töötamiseks taotles arendus­keskus rahastust EASist. Projekti viis ellu MTÜ Hiiumaa Turismiliit, mis on kohalike turismiettevõtete katusorganisatsioon ja aastaid saare turismi arenguid juhtinud.
Projekti juhtis turismiliidu juhatuse liige Ly Johansen, kes Turismiliidu FB lehel selgitab vastuseks küsijaile, et varem pole Hiiumaal olnud sellist süsteemi, kus nii avaliku sektori esindajad, ettevõtjad kui ka arendajad istuksid n-ö ühe laua taga ning koos planeeriks ja otsustaks, kuhu me Hiiumaa turismiga minna tahaks. “Nii-öelda laua taha koha saavad need, kes soovivad panustada aega-tööd-raha, seda võimendavad riiklik ja valla rahakott. Ideeliselt võiks see töötada… näis. Juhtimine ja kommunikatsioon on olnud viimaste aastate probleemideks, ka nendes asjades ootame muutusi.”

Veel lugemist:

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Taskuhääling

Köikide Jüttude kümnendas osas käis külas Hiidlaste Koostöökogu juht ja kalur Ilmi Aksli.

Ahto ilmajutud

Selle nädala ilmategijaks on kõrgrõhkkonnad. Ilm on küllaltki soe ja enamasti näeb ka päikest. Mereäärsel rannikul aga on jaheda merevee tõttu veel küllaltki jahe....

Juhtkiri

Teeme Ära talgupäev on juba nii vana asi, et keegi ei mäletagi, kuidas 16 aastat tagasi esimest korda hoogtöö korras üle maa prügi  korjati...